Ядрените оръжия на Русия не са в бойна готовност, каза

...
Ядрените оръжия на Русия не са в бойна готовност, каза
Коментари Харесай

Военен експерт проговори за ядрените оръжия на Русия

Ядрените оръжия на Русия не са в бойна подготвеност, сподели Флорънс Гоуб, заместник-директор на Института за проучвания на сигурността на Европейски Съюз. Това се потвърждава от сателитни фотоси и данни от разузнаването, споделя тя. Според нея нуклеарната изразителност на ръководителя на Кремъл Владимир Путин е „ просто опасност “, само че би трябвало да се третира с почитание. Западът би трябвало да се въздържа от военна интервенция в руско-украинския спор и да прояви " стратегическо самообладание ", оповестява RT, базирайки се Handelsblatt.

Флорънс Гоуб, заместник-директор на Института за проучвания на сигурността на Европейски Съюз, счита, че Западът е изтълкувал неправилно думите на ръководителя на Кремъл Владимир Путин за опцията за потребление на нуклеарни оръжия. Това е „ просто опасност “ споделя тя: „ В съветската военна теория няма подобен статут, който той разгласи. Благодарение на сателитни фотоси и осведомителни материали от специфичните служби знаем, че руснаците де факто не са привели нуклеарното оръжие в бойна подготвеност.

Въпреки това човек би трябвало да почита тази опасност, акцентира специалистът. Тя назова вярно решението на НАТО да не се намесва интензивно в сраженията в Украйна и прикани Запада да прояви „ стратегическо самообладание “: „ Факт е, че това, което вършим, работи. Трябва да го оставим да работи като антибиотик. "

Гауб също има вяра, че промяната на режима в Москва и бързото преустановяване на военните дейности няма да оказват помощ за решаването на „ съветския проблем “: „ Русия има фундаментален проблем с метода, по който работи светът, и с това по какъв начин Съединени американски щати и други страни се намесват във вътрешните работи на други страни “. Кремъл желае да промени това сигурно и в този момент се пробва да го направи със мощ. И това не е единствено мнението на Путин. Тази позиция е надълбоко вкоренена в съветските елити, изяснява специалистът.

В същото време заместник-директорът на Института за проучвания на сигурността на Европейски Съюз е уверена че военните дейности в Украйна няма да приключат бързо: „ От чисто статистическа позиция борбите сред страните не престават приблизително 15 месеца. Те не свършват бързо, макар че в 21 век бих желала да е по този начин. Гауб също е уверена, че украинската рецесия няма да завърши с капитулацията на Киев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР