Ядрената енергетика вече е част от списъка за зелени и

...
Ядрената енергетика вече е част от списъка за зелени и
Коментари Харесай

Цветелина Пенкова: Ядрената енергетика е бъдещето ни

Ядрената енергетика към този момент е част от листата за зелени и устойчиви вложения, съобщи пред NOVINI.BG евродепутатът Цветелина Пенкова  Цветелина Пенкова Цветелина Пенкова е родена на 19.02.1988 година в София. След образованието си в Софийската математическа от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент.

„ Това дава опция на вложители да влагат своите средства в нуклеарни планове. Може да звучи необичайно, че има сходно вложение от частници. Но това е по този начин “, съобщи Пенкова.

„ Какво значение има това за България? В България към 40% от енергийния микс идва от нуклеарните ни реактори, само че други 40% идват от въглищните ни централи. Но в даден миг би трябвало да се лишим от тези въглищни централи. И с цел да компенсираме техните 40%, най-логичният път е да изградим нови нуклеарни мощности. И в този момент можем да се възползваме от вложители, които желаят и могат да вложат в нашата страна. В противоположен случай ще разчитаме единствено на страната. Знаете, че сега сме в доста комплицирана икономическа обстановка “, изясни тя.

„ В момента Европейският съюз е изправен пред много огромна енергийна рецесия. Без базови енергийни мощности няма по какъв начин да се оправи Европа. Най-чистият и най-ефективен вид е точно нуклеарната енергетика “, акцентира евродепутатът.

 Ядрените технологии сега се развиват извънредно доста, подсети Цветелина Пенкова  Цветелина Пенкова Цветелина Пенкова е родена на 19.02.1988 година в София. След образованието си в Софийската математическа.

„ Европа има стратегическо преимущество в тази посока. Например Франция “, сподели тя.

Ядрената енергетика оттук-нататък ще продължи да се развива още, разясни Пенкова.

„ Енергийното бъдеще на Европа е точно в тази посока “, безапелационна е евродепутатът Цветелина Пенкова  Цветелина Пенкова Цветелина Пенкова е родена на 19.02.1988 година в София. След образованието си в Софийската математическа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР