Ядрена подводница на САЩ пристигна в Южна Корея, за да

...
Ядрена подводница на САЩ пристигна в Южна Корея, за да
Коментари Харесай

Американска ядрена подводница пристига в Южна Корея

Ядрена подводница на Съединени американски щати дойде в Южна Корея, с цел да ускори военноморския продан и съдействието сред двете страни.

Това заяви " Йонхап ". Агенцията се базира на Министерството на защитата в Сеул.

Ядрената подводница " Мисури " (SSN-780) от клас " Вирджиния "  пристигна в основната военноморска база в Пусан. Тя се намира на 320 км югоизточно от Сеул.

Според медиите американската нуклеарна подводница е пристигнала на фона на опасенията, че Северна Корея може да изстреля междуконтинентална балистична ракета този месец.

По-рано Съединени американски щати предизвестиха Северна Корея, че всяка нуклеарна офанзива против страната или някой от съдружниците ще бъде изправена пред " бърз, сразяващ и съдбоносен отговор ".

Само преди дни се състоя и втората среща на Консултативната нуклеарна група (NCG) във Вашингтон пет месеца след учредителната среща на групата.

Напрежението в региона се увеличи и поради стартирането на първия разузнавателен спътник на Северна Корея миналия месец, което нарушава голям брой резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Съединените щати, Южна Корея и Япония се споразумяха да създадат консултативна група на високо равнище за противопоставяне на кибердейностите на Северна Корея, които съгласно тях финансират стратегии за противозаконни оръжия на страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР