Ядрен полигон на КНДР неизползваем след срутванеС днешната си среща

...
Ядрен полигон на КНДР неизползваем след срутванеС днешната си среща
Коментари Харесай

Югът посреща с оркестър Ким Чен Ун

Ядрен полигон на КНДР негоден след сриване


С днешната си среща с южнокорейския президент Мун Дже Ин Ким Чен Ун ще стане първият севернокорейски водач, който ще посети територията на Юга след края на Корейската война през 1953 година, съобщи Би Би Си.

Това потвърдиха през вчерашния ден източници от Сеул, които разкриха детайлности към подготовката за историческата среща сред ръководители на двете Кореи.

Вчера Южна Корея е провела генерална подготовка на полемиката, в която артисти са заели мястото на двамата водачи. Почетният часовой пък е отрепетирал музикално одобрение към водачите.

Ким Чен Ун ще премине разграничителната линия сред двете страни, само че въпреки всичко ще остане в строго охраняваната демилитаризирана зона. Срещата им ще стартира рано сутринта (българско време) в Дома на мира в Панмунджом (виж графиката). След пауза за обяд, който делегациите ще проведат поотделно, двамата водачи ще засадят бор, употребявайки почва и вода от Северна и от Южна Корея. За събитието са упълномощени към 3000 публицисти от целия свят.

Вечерта ще бъде проведен специфичен прием от южната страна, на който ще бъде сервиран швейцарски картофен деликатес в намек към хипотетичното детство на Ким Чен Ун в лицей в алпийската страна, съпроводен от севернокорейски ликьор и спагети.

В същото време Сеул предизвести, че реализиране на съглашение за отвод на Пхенян от нуклеарната му стратегия ще бъде мъчно, защото ракетните технологии на Севера са напреднали извънредно доста от последната среща на сходно ниво преди повече от десетилетие.

Миналата седмица Ким Чен Ун разгласи, че към този момент ще замрази нуклеарните проби в стъпка, която бе приветствана от Съединени американски щати и от Южна Корея. Вчера обаче китайски специалисти разкриха, че главният севернокорейски обект за тествания с атомни бомби евентуално е станал негоден поради сриване след последния тест предишния септември.

Още предходната година бе обявено, че стотици души са починали при сриване в подземния полигон Пунге-ри, скоро след тестването на най-мощната севернокорейска бомба от 100 килотона. Взривът на 3 септември провокира сеизмична интензивност и в китайски гранични градове, които се принудиха да изтеглят учебни заведения и офис здания.  POLITICS: North and South Korea landmark summit
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР