Ядрен инженер от военноморските сили на САЩ с достъп до

...
Ядрен инженер от военноморските сили на САЩ с достъп до
Коментари Харесай

Скандал зад Океана! US инженер продаде ядрени тайни на агент под прикритие от ФБР

Ядрен инженер от военноморските сили на Съединени американски щати с достъп до военни секрети е упрекнат, че е опитал да съобщи информация за американски нуклеарни подводници на човек, който е считал за представител на непознато държавно управление, само че който се е оказал сътрудник на ФБР под прикритие, съобщи Българска телеграфна агенция.

Вчера в щата Западна Вирджиния е бил задържан 42-годишният Джонатан Тоуби, дружно с 45-годишната му брачна половинка Даяна.

По данни на американските управляващи през април 2020 година Тоуби е опитал да се свърже с неназована непозната страна и е предложил против заплащане да съобщи данни за американски атомни подводници. Попаднал обаче на сътрудник на ФБР, работещ под прикритие и представящ се за чиновник на въпросната страна.

В следствие Тоуби, благодарение на брачната половинка си, е предал два пъти секретни данни и е получил заплащане в криптовалута на стойност 100 000 $, съобщи ТАСС, като се базира на прессъобщението на правосъдното министерство.

Предявени са им обвиняване в скрит план за нелегално предаване на секретна информация на непозната страна. Двамата може да бъдат наказани на пожизнен затвор и да бъдат санкционирани със 100 000 $.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР