Ядрен инженер от ВМС на САЩ и съпругата му учителка

...
Ядрен инженер от ВМС на САЩ и съпругата му учителка
Коментари Харесай

Хитро: Няма да повярвате как американски инженер продавал военни тайни

Ядрен инженер от Военноморски сили на Съединени американски щати и брачната половинка му учителка бяха задържани, откакто се пробваха да продадат секретни проекти за подводници на представител на непозната страна, който в действителност беше сътрудник на ФБР под прикритие, заяви Министерството на правораздаването.

42-годишният Джонатан Тоби и брачната половинка му Даяна, на 45 години са хванати в Западна Вирджиния, по време на предаване на SD карта с информация.

Обвинението твърди, че Тоби, който, съгласно страницата в LinkedIn, е чиновник на флота от 2012 година, повече от година е продавал информация на разположение - сътрудник на неназована непозната страна.

Три дни преди ареста съпрузите се разбрали да оставят карти, съдържащи секрети схеми на нуклеарна подводница. В подмяна трябвало да получат 100 000 $ в криптовалута.

Картите са били скрити в сандвич с фъстъчено масло, пакет с дъвки и кутия пластир.

Тоби се опитал да продаде информация за "военно чувствителни детайли на дизайна, експлоатационните параметри и експлоатационните характерности на подводни реактори от клас Вирджиния ", написа в обвиняването.

Семейната двойка ще бъде съдена за скрит план за предаване на непозната страна на информация, обвързвана с дизайна на американските нуклеарни подводници, съобщи генералният прокурор Мерик Гарланд.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР