ядко се случва Върховният касационен съд да върне за втори

...
ядко се случва Върховният касационен съд да върне за втори
Коментари Харесай

Протест заради убития Алекс от Бяла, близките настояват за справедлива присъда

ядко се случва Върховният касационен съд да върне за повторно за разглеждане дело на Апелативен съд. Такава обаче е обстановката с проблема за гибелта на 18-годишния Алекс от Бяла, който почина в нощта на 9 юли 2017 година при сдърпване след дискотека.

Той е бил ударен от 33-годишнитя тогава Валентин Маринов. Сдмица по-късно умря в болница.

Върховните магистрати разпоредиха делото да се прегледа от различен състав на Апелативен съд-Велико Търново. Русенският областен съд постанови 20 години затвор за Маринов за съзнателно ликвидиране, само че второинстанционният съд го преквалифицира в ликвидиране по несъобразителност и понижи присъдата на три години.

При повторното връщане от Върховен касационен съд, различен състав даде 4 години затвор за Маринов. Така през днешния ден този проблем влиза за трети път при втората правосъдна инстанция.

А близки и другари на Алекс още веднъж излязоха на улицата с вярата апелът им за правдивост да бъде чут.

"Събираме се за следващ път, с цел да желаеме обективна присъда. 4-годишната присъда не може да бъде наречена обективна. За нас е значимо с изключение на спазването на законите да има и морал. Хората нападнали Алекс са с престъпни присъди. Не може такива хора да бъдат на независимост ", споделя лелята на Алекс Силвия Панайотова в ефира на.

Близките прибавят, че делото се връща още веднъж, с цел да се прегледа държанието на убитото момче.

Трябва да бъде открито по какъв начин тъкмо се е случил случаят, изясняват те.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР