Ядките и семената са популярни продукти за хапване в много

...
Ядките и семената са популярни продукти за хапване в много
Коментари Харесай

Кои са 7-те най-полезни ядки и семена и за какво помагат

Ядките и семената са известни артикули за ядене в доста култури. Те са и значим детайл от здравословната диета. Ако хапвате най-малко част от тях по-често, тялото ви ще ви бъде доста признателно.

Ето и кои са най-предпочитаните ядки и семена и защо ни оказват помощ те.

1. Тиквени семки. Съдържат витамини А и Е и оказват помощ за еластичността на кожата. Протеините в тях ги вършат доста подобаващи за ядене по време на диети. Имат и потвърдени изгоди за кръвоносните съдове.

2. Бадеми. Намаляват риска от заболявания на сърдечната система. Засищащи са и оказват помощ за регулирането на тежестта.

3. Сусам. Антиоксидантите в него подтикват вярната работа на бъбреците и понижават холестерола. Полезен е за кожата, косата и ноктите.

4. Орехи. Тези ядки са известни с положителното си деяние върху сърцето, само че оказват помощ също по този начин и за паметта и като цяло за преодоляване на положение, свързани с напредването на възрастта. В тях има и субстанции, които работят за предотвратяването на рак на простатата.

5. Слънчогледови семки. Протеините в тях работят отлично на мускулите и костите. Тези ядки оказват помощ и за предотвратяването на инфекции на белите дробове.

6. Кашу. Съдържа доста желязо, което ни защищава от анемия. Чрез него могат да се възстановяват равнищата на кръвната захар при хора с диабет. Също по този начин дава много сила.

7. Лешници. Те са богати на витамин В, който прави костите и мускулите ни по-здрави и усъвършенства работата на имунната ни система.

Източник: expert.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР