Яденето на храни, които са с изтекъл срок на годност,

...
Яденето на храни, които са с изтекъл срок на годност,
Коментари Харесай

10 използвани продукта с много дълъг срок на годност

Яденето на храни, които са с изминал период на валидност, може да бъде рисково. Но има храни, които се съхраняват за несигурно дълго време.

Оказа се, че има артикули, които в никакъв случай не се утежняват и са годни за приложимост в продължение на доста години.

Захар

Бяла, кафява или даже пудра захар трае дълго време, изключително в херметически затворена кутия. Захарта не поддържа растежа на бактериите, защото се изсушава елементарно.

Соев сос

Соевият сос може да се употребява до 3 години, даже и от отворена бутилка. Срокът на валидност на соевия сос варира според от неговото качество, температура на предпазване и способ за неговата обработка.

Бял оцет

Поради високата си киселинност оцетът може да се съхранява безкрайно дълго време. Но въпреки всичко е по-добре да го държите в истинската си опаковка и на мрачно, хладно място.

Сух фасул

Съхраняването на сушени зърна за дълго време може да промени външния им тип, само че те към момента могат да се употребяват. Сушеният фасул и други зърна са годни за консумация за към 30 години.

Мляко на прахуляк

Млякото се утежнява бързо, само че млякото на прахуляк, в случай че се съхранява вярно, резервира своята хранителна стойност за доста дълго време.

Сол

Солта е минерал, тъй че постоянно ще остане пресен. Въпреки това йодираната сол се съхранява единствено за 1 година. Когато йодът се изпарява, солта губи положителното си качество на храната.

Мед

Благодарение на специфичния ензим на пчелите, бактериите не могат да порастват в мед. Може да се съхранява вечно. Особено в херметичен резервоар без контакт с вода и влага. Археолозите са разкрили в египетските пирамиди мед, който е на 2,5 – 3 хиляди години. А най-старият мед е открит в Грузия, неговата възраст е 5500 години. И продуктът е подобаващ за консумация от индивида.

Ориз

Оризът може да се съхранява в стъклени буркани или пластмасови контейнери при температура от +4,5 ° C до 30 години, без да се губи усет, усет или хранителна стойност. Кафявият ориз съдържа натурални масла, тъй че може да припадне малко по-рано.

Кленов сироп

Кленов сироп в запечатана бутилка може да се съхранява вечно, а навън – няколко години, в случай че го държите в хладилника.

Силен алкохол

Алкохолните питиета, като ракия, ром, водка и уиски, нямат период на валидност, в случай че се съхраняват на мрачно, хладно място.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР