Ядене и пиене за сметка на публичния сектор? Това скоро

...
Ядене и пиене за сметка на публичния сектор? Това скоро
Коментари Харесай

Виена дава пари на семейства, за да отидат на ресторант

Ядене и пиянство за сметка на обществения бранш? Това скоро ще бъде допустимо във Виена. Всяко домакинство от средата на юни ще получи ваучер до 50 евро от градската администрация. Целта е да се подкрепи гастрономията, наранена мощно от рецесията с ковид , съобщи кметът на австрийската столица Михаел Лудвиг. Заведенията в страната отварят още веднъж в петък, заяви уеб сайтът „ ое24 “.
От офертата могат да се възползват всички 950 000 семейства с непрекъснато престояване във Виена, изясни кметът. Едночленно домакинство ще получи бон на стойност 25 евро, а в случай че семейството се състои от повече хора – ваучер за 50 евро. Те могат да бъдат употребявани във всички участващи в акцията заведения за хранене и кафенета до края на септември. Идеята има и един минус – против тази сума не може да се употребява алкохол, съобщи БГНЕС.
Акцията започва в средата на юни и ще коства на градския бюджет 40 милиона евро.
„ Да, можем да си го позволим “, безапелационен е кметът Михаел Лудвиг. Според него, заведенията за публично хранене са се справили добре през последните няколко години, с цел да могат да употребяват нужните средства в сложни моменти. В града има 6 000 хранителни обекта с към 60 000 чиновници, към които се прибавят и към 3 000 кафенета.
Виенската гастрономия осъществя годишно към 1,4 милиарда евро. С ваучерите виенчани ще бъдат подтиквани да посетят „ своите “ кафенета, заведения за хранене и гостилници, като по този метод им „ ударят рамо “ в тежката обстановка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР