Ядем по 1000 тона палмово масло на месец, показват последните

...
Ядем по 1000 тона палмово масло на месец, показват последните
Коментари Харесай

Какво сирене ядем?

Ядем по 1000 тона палмово масло на месец, демонстрират последните данни на икономистите. Колко сирене-менте доближава от мандрите до комерсиалната мрежа и накъде ще тръгнат цените на млечните артикули, демонстрира инспекция на.
 
Само през предходната година сме изяли близо 12 000 тона палмово масло, вложено в производството на сирене, кашкавал и други млечни артикули.
 
Въпреки че все по-често срещаме имитиращи артикули на щанда, прогнозите са цените на млечните артикули да вървят нагоре през тази година. Най-голямо ще е нарастването при пресните и киселите млека – с до 11% спрямо интервала 2013-2017 година Поскъпване ще има и при сирената и кашкавала.
 
Проверките на Агенцията по храните също откриват измами. От взети 169 проби от разнообразни млечни артикули, немлечни мазнини са открити в три проби сирене и две проби кашкавал. Според специалистите към 20-25% от сирената и кашкавалите на щанда с млечни артикули съдържат хидрогениращи мазнини, без да са оповестени.
 
За производството на кг качествено сирене са нужни най-малко 6-7 литра мляко. За звук качествено сирене са нужни от 60 до 80 мл квас. Често обаче преработватели заменяли естествените артикули с изкуствени.
 
Като заместители най-често се употребявали нишесте, вода и разнообразни типове ензими.
 
Измами има даже при продуктите, създадени по БДС. Така до трапезата ни всеки ден доближават тонове палмово масло и изсъхнало мляко, вложени в производството на сиренето и кашкавала.
 
Очакванията са през тази година да изядем 10% повече кисели млека – приблизително по 22 кг за всеки от нас. А потреблението на бяло саламурено сирене да спадне – от 5-6 на 4 кг на човек.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР