Я понски учени откриха вид сладководни водорасли, които имат три

...
Я понски учени откриха вид сладководни водорасли, които имат три
Коментари Харесай

Японски учени откриха растение с три пола

Я понски учени откриха тип сладководни водорасли, които имат три пола, заяви

Изследователите от Токийския университет се натъкнали на необикновените водорасли сред проби, взети от японски езера.

Растението има три разнообразни пола, като всички те могат да се развъждат по двойки.

Освен мъжки и женски, водораслите са и бисексуални, защото съгласно учените третият пол може да създава както мъжки, по този начин и женски полови кафези в един генотип.

On the quest to find more about how living things evolved different sexes, researchers in Japan came across something interesting: a type of freshwater algae that has three sexes, all of which can breed with each other.
— CTV Lethbridge (@CTVLethbridge)
Японските специалисти категорично акцентират, че този тип водорасли се разграничава от хермафродита.

Триполовият тип водорасли е наименуван Pleodornia starri (P. starrii).

За първи път учени откриват триполови водорасли или гъби. Мъжките колонии се разпознават по транспарантните пакети със сперма, които изхвърлят във водата. Те плуват във водата, до момента в който не се сблъскат с женска колония, след което разделят на обособени сперматозоиди и нападат самостоятелни женски кафези, с цел да основат ново потомство.

Scientists Discover The First Known Algae Species With Three Distinct Sexes - Algae could actually help us to understand how different sex systems - like male and female - evolved in the first place.
— Matt Willemsen (@mattotcha)
Генът на "бисексуалния фактор " се намира в хромозома, която е обособена от мъжките и женските полови кафези.

"Изглежда доста извънредно да открием триполов тип, само че в естествени условия, мисля, че не е такава необичайност ", споделя професор Хисайоши Нозаки от Токийския университет. Той и сътрудниците му събират проби от водорасли от 2006 година до 2010 година от разнообразни езера в Япония. Учените ги проучват с вярата да схванат по какъв начин са се развили другите полове.

Японските откриватели акцентират, че са нужни още изследвания на триполовия тип водорасли.

По тематиката
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Приятели клошари се срещат в една от станциите на парижкото метро. - Намерих детелина с четири листа! - споделя единият. - И тя донесе ли… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниВ Горна Бавария беше оповестено бедствено положениеВ останалите 7 има предизвестие за гръмотевични стихии " Орлите " победиха ЦСКА с 4:0Какви са мненията по тематаИнцидентът се случил, откакто 17-годишна шофьорка се блъсна в крайпътно дървоВъзможно е да има и усложнения при издаването на абонаментни картиПоводът е импортираното искане за предварително преустановяване мандата на основния прокурорСтава въпрос за неточности, които Ердоган отхвърли да в профил. Грешки, типични за тираниБившият здравен министър даде конференция в Бургас, на нея участва и Тодор КантарджиевСводниците вербували млади дами в България и настанявали ги в ГерманияЧаст от пострадалите чуват мощен звук преди признаците да се проявятКакво сподели Османова в диалог онлайн със своите почитатели в ИнстаграмЮристите ще се произнесат до каква степен и по какъв начин основанията в сигнала за отстраняването на основния прокурор могат да бъдат придвижени по съответния законов ред, съобщи служебният премиерТова оповестиха от Младежки спектакъл " Николай Бинев " " Трябва да имаме държавно управление, всички го чакаме ", съобщи президентът7 от най-
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР