XXII Годишна изложба за живопис Формат 30/30 е подредена в

...
XXII Годишна изложба за живопис Формат 30/30 е подредена в
Коментари Харесай

Над 120 художници от различни поколения във Формат 30/30

XXII Годишна галерия за живопис " Формат 30/30 " е подредена в столичната изложба " Астри " до 29 януари 2024 година Галеристката Вихра Пешева споделя историята на това дългогодишно и обичано на аудитория и създатели събитие:
" Формат 30/30 " върви по своя път към този момент 22 години. Започнал със спонтанността и удивлението от появяването си, през разкопаните сектори, без справочник, в търсене на същински стойности.
За двадесет и повторно изпитвам признателност към Големите майстори, имената в актуалната българска живопис, за великодушния им жест на присъединяване във " Формат 30/30 "! Неоценим е във всичките му аспекти за докосналите се по някакъв метод до тази галерия.
Изразявам възторженостти към мощното наличие на зрялото потомство художници, с които пътуваме дружно към този момент трето десетилетие и към момента откритията ни са вълнуващи. Възхищавам се на доайените в живописта, съхранили ентусиазма и същинското си любознание към този свят. В изкуството няма лимити. Очарована съм от най-младите! Идват мощни, с лице и темперамент, с маниери и чара на младостта си, и дават големи очаквания за бъдещето.
В XXII галерия " Формат 30/30 " се включиха над 120 художници от разнообразни краища на България, както и двама френски и един американски. Представители са на разнообразни генерации, стилове и техники в живописта. Обединени от естетиката на подбора и размерите на творбите си - 30/30 см. "
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР