XVII Национален фолклорен събор Де е българското“ ще се проведе

...
XVII Национален фолклорен събор Де е българското“ ще се проведе
Коментари Харесай

XVII Национален фолклорен събор „Де е българското“ ще се проведе на 21 май

XVII Национален фолклорен събор „ Де е българското “ ще се организира на 21 май в Туристически комплекс „ Дядо Йоцо гледа “ край мездренското село Очиндол. Целта му е да се даде опция за театрална изява на реализатори, представящи фолклорното благосъстояние и уникалност на района си .

Организатор на събитието, което е от програмата на обичайните Празници на културата „ Мездра – май “, е Община Мездра. Началото на събора е в 09:45 часа в неделя , а формалното разкриване – в 10:00 часа .

В тазгодишното издание ще вземат присъединяване над 600 самодейци – артисти, танцьори и инструменталисти от областите Враца, Видин, Монтана, Плевен и София. На сцената ще се изявят 35 певчески, танцови инструментални сформира – представители на 32 читалища, учебни заведения и пенсионерски клубове от 29 обитаеми места в Северна и Западна България, в това число 10 от общината хазаин.

Участниците в събора, който няма конкурсен темперамент, са разграничени в 3 категории – певчески групи и самостоятелни реализатори, танцови групи и самостоятелни реализатори, инструментални групи и самостоятелни реализатори.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР