XPG S40G обра овациите като първия SSD с RGB ефекти,

...
XPG S40G обра овациите като първия SSD с RGB ефекти,
Коментари Харесай

XPG Spectrix S40G – бърз и ефектен SSD за гейминг


XPG S40G обра овациите като първия SSD с RGB резултати, които се настройват софтуерно
(снимка: TechNews.bg)

Хардуерът за игри търпи извънредно развиване в последните години. Геймърите получават непрекъснато нови и атрактивни оферти, с цел да се потопят все по-дълбоко в преживяването с обичаните си заглавия. Гейминг модата завладя даже дизайна на съставените елементи – като SSD-тата, да вземем за пример, където тайванският производител Adata има забавно решение…

Когато излезе на пазара, моделът обра овациите като първия SSD (полупроводников диск) с RGB резултати, които могат да се ръководят софтуерно. И в действителност, подложен на дънната платка на геймърския районен съд, този светещ съставен елемент с разнообразни цветове разрешава на играчите да персонализират още повече средата за развлечение.

фотография: TechNews.bg

Наред с това обаче S40G – ослепителен представител на геймърския бранд XPG на Adata – се отличава с много огромно бързодействие, технология за отбрана на данните и гаранция от 60 месеца. Моделът се предлага на пазара у нас във разновидности 256GB, 512GB, 1TB, 2TB и 4TB на налични цени – към 150 лева с включен Данък добавена стойност за модела 512GB, който представяме тук.

Дизайн

XPG Spectrix S40G е NVMe 1.3 SSD, изпълнен в компактния форм-фактор M.2 2280 (размери 22х80 мм) с интерфейс PCI-Express 3×4 за връзка с останалите системи на дънната платка, което е гаранция за реализиране на оптимална продуктивност.

фотография: TechNews.bg

Компонентите са ситуирани от двете страни на SSD диска – това са 8-канален контролер Realtek RTS5762, чипове флаш памет 3D NAND от вид TLC (три бита на клетка), създадени от взаимното дружество на Intel и Micron и ребрандирани от Adata, и DRAM буфер 128 MB DDR3-1600 за предпазване на флаш “mapping” таблиците.

фотография: TechNews.bg

Дискът разполага с осем настрана регулируеми RGB светодиода на печатната платка, чиято светлина се популяризира през дифузьор. Интелигентната композиция от светодиоди и дифузьор сътвори заблуда за гладко осветление.

фотография: Adata

Софтуерът за ръководство на RGB осветлението, предлаган от Adata, разрешава избор от авансово дефинирани режими и контролиране на цветовете, с цел да подхождат на цялостната тематика на геймърска настройка.

фотография: TechNews.bg

Важно е да се означи, че RGB осветлението се зарежда и ръководи посредством M.2 интерфейса, което значи, че не е нужен спомагателен кабел, както при други RGB SSD. Светодиодите са запоени върху печатната платка, вместо да бъдат интегрирани в пластмасовия дифузьор, който апропо може елементарно да бъде свален, защото е прикован към платката със залепваща лента.

Характеристики

XPG Spectrix S40G е SSD диск с много висока продуктивност, както може да се чака от множеството PCIe 3×4 сторидж устройства. Теоретично, моделът доближава скорост от 3500 MB/s при поредно четене на данни и 3000 MB/s при пореден запис.

По отношение на IOPS индикаторите при 4К случайно четене и запис, техническата спецификация на S40G сочи надлежно 300K и 240K. Тестове с устройството, осъществени от профилирани издания, демонстрират близки до заявените скорости (които се реализират при идеални условия). Ето два резултата от лабораторията на, които удостоверяват високото бързодействие на SSD диска:

източник: TechPowerUp

източник: TechPowerUp

Както към този момент споменахме, XPG Spectrix S40G е наличен във разновидности с друг потенциал – 256GB, 512GB, 1TB, 2TB и 4TB. Устройството употребява SLC кеширане, което форсира интервенциите, защото при псевдо-режима с един обичай на клетка, TLC дискът работи по-бързо, до момента в който се запълни кешът.

Интересен е индикаторът TBW (Terrabytes Written), който демонстрира какъв брой терабайта могат да се запишат по време на виталния цикъл на устройството. При най-малкия размер на диска – 256GB, индикаторът TBW има оптималната стойност 160TB, като се удвоява дружно с удвояване на размера на диска, с цел да доближи 2560TB при модела с потенциал 4TB. За обсъждания тук диск (с потенциал 512GB) TBW е 320TB.

фотография: TechNews.bg

Средното време сред отводи (MTBF) на S40G е 2 000 000 часа, а гаранцията на устройството е 60 месеца (5 години) или досега, в който дискът доближи оптималната стойност на TBW. Важно е да споменем също вградената технология за промяна на неточности LDPC (Low-Density Parity-Check) и AES 256-битовото криптиране, които се грижат за сигурността и интегритета на данните.



Потребителите на S40G могат да се възползват от съпътстващия програмен продукт SSD Toolbox на Adata, с цел да наблюдават положението на устройството – запълване, температура и други индикатори, да вършат диагностика и да правят поддържащи интервенции. Трябва да имате поради, че настройките за RGB светлините не се запомнят в самия диск и по тази причина е належащо софтуерът за настройката им постоянно да е конфигуриран на компютъра.

Наличност и цена

Геймърският XPG Spectrix S40G SSD се предлага на българския пазар от сътрудниците на дистрибутора Most Computers във разновидности с друг потенциал. Моделът е наличен на цена към 140-150 лева с включен Данък добавена стойност и гаранция 60 месеца.

В умозаключение, това е SSD устройство с отлични скоростни характерности и доста конкурентна цена, което също така ще даде добавена стойност на геймърите посредством ефектното RGB осветяване – огромното преимущество е, че то може да се настройва софтуерно от потребителя съгласно неговите характерни желания.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР