Xpeng, китайски стартъп за електрически превозни средства, пусна два от

...
Xpeng, китайски стартъп за електрически превозни средства, пусна два от
Коментари Харесай

Китайски конкурент на Tesla атакува европейския пазар

Xpeng, китайски стартъп за електрически транспортни средства, пусна два от водещите си модели на едни от най-платежоспособните европейски пазари. По този метод производителят продължава реализацията на нападателния си проект за интернационална агресия, показва CNBC.   Компанията със седалище в Гуанджоу, Южен Китай, разгласи, че обновената версия на седана P7 и спортния SUV G9 към този момент могат да бъдат поръчани в Дания, Норвегия, Нидерландия и Швеция.   Брайън Гу, президент на Xpeng, разяснява, че навлизането на тези пазари " съставлява значим стадий в процеса на създаване на европейското наличие на компанията ".   Европейският пазар не е първият, на който Xpeng се пробва да провокира Tesla. Това се случва и в Китай, макар че локалната компания към момента изостава доста от водача на пазара на електрически автомобили, когато става въпрос за доставки. Сега тя се стреми да разшири активността си в световен мащаб, откакто сложната година в Китай докара до спад на търсенето и като цяло провали проектите за развиване на доста организации, показва още CNBC.  
Xpeng предлага своя седан P7 на по-ниска цена от тази на Tesla и на четирите европейски пазара. И фактът, че американският производител понижи съществено цените, не трансформира обстановката. 
Спецификации   Xpeng твърди, че седанът P7 може да измине 576 км с едно зареждане, а началната му цена в Нидерландия е 49 990 евро. Модел 3 Long Range на Tesla, който изминава 602 км с едно зареждане, коства 52 990 евро.   В същото време обаче, цената на SUV G9 на Xpeng е по-висока от тази на Model Y на Tesla, който е непосредствен като характерности. Според спецификациите G9 може да измине до 570 км с едно зареждане, до момента в който Model Y Long Range на Tesla - 533 км.    CNBC още веднъж дава образец от Нидерландия - до момента в който G9 коства 57 990 евро, Model Y Long Range - 53 990.   Xpeng ще се сблъска със мощна конкуренция в Европа, освен от страна на Tesla. Други китайски производители на електрически автомобили, както и европейските колоси като Volkswagen, който е заложил бъдещето си на електрическите транспортни средства, сигурно няма да се дадат без пердах. Nio, китайски съперник на Xpeng, да вземем за пример, стартира да доставя някои свои модели в Норвегия в края на 2021 година  
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР