Xiaomi ще започне да приема поръчки за първия си електромобил

...
Xiaomi ще започне да приема поръчки за първия си електромобил
Коментари Харесай

Електромобилът Xiaomi SU7 ще струва по-малко от $70 000 долара

Xiaomi ще стартира да приема поръчки за първия си електрически автомобил SU7 в Китай тази седмица, като в магазините на компанията моделът към този момент е изложен за разглеждане от посетителите. Освен това интензивно се работи по създаването на приложение за взаимоотношение с транспортното средство посредством смарт телефон.

Ръководителят на компанията даде да се разбере, че първият електрически автомобил на Xiaomi няма да коства повече от 70 000 $.

Както отбелязва Ройтерс, основният изпълнителен шеф Лей Дзюн съобщи, че Xiaomi SU7 ще бъде „ най-привлекателният, елементарен за ръководство и образован електрически автомобил в ценовия диапазон до 500 000 юана “. По настоящия валутен курс това е малко под 70 000 $. Това също по този начин е и първият път, в който представител на компанията намерено приказва за ценовото позициониране на новостта. Въпреки, че при представянето на SU7 той транспарантно загатна за „ премиум смарт телефони “ и модели на Porsche или Tesla като насочна точка. В същото време Лей Дзюн ясно заобикаля да съпоставя Xiaomi SU7 с по-евтиния Tesla Model 3, до което прибягват някои източници.

Техническите характерности на Xiaomi SU7 бяха разказани в детайли още в края на декември. Електромобилът ще се предлага във версии със задвижване на задните колела и със задвижване на всички колела, във разновидности с пробег от 668 или 800 километра по цикъла CLTC. Най-мощната трансформация ще форсира до 100 км/ч за към 2,78 секунди. Конкретният ценови диапазон ще стане прочут този четвъртък, когато стартират формалните продажби на Xiaomi SU7. Многобройните китайски производители на електрически автомобили могат да бъдат умерено заради обстоятелството, че този нов състезател към момента няма предпочитание да се включва в ценовите войни на китайския пазар.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР