Xiaomi продължава да разширява продуктовата си гама с нови устройства,

...
Xiaomi продължава да разширява продуктовата си гама с нови устройства,
Коментари Харесай

Xiaomi разработва собствена операционна система, съвместима с Android

Xiaomi продължава да уголемява продуктовата си гама с нови устройства, само че бъдещите проекти на компанията не са фокусирани единствено върху хардуера. Всъщност компанията възнамерява финансовото си бъдеще към софтуера.

Xiaomi чака да направи единствено 1% облага от продажбите на своите електрически транспортни средства и се стреми да генерира огромни суми от софтуерни услуги, които идват с автомобила.

Изглежда обаче, че проектите на китайския софтуерен колос отиват още по-далеч. Според последните отчети, Xiaomi създава лична операционна система, която е съвместима с AOSP (Android Open Source Project). Това допуска, че новата операционна система може да се употребява на разнообразни устройства, в това число смарт телефони, таблети и носими устройства.

Xiaomi създава лична операционна система, съвместима с Android

Според Digital Chat Station, Xiaomi работи върху основаването на своя лична операционна система, която ще бъде съвместима с набор от устройства като смарт телефони, таблети и носими устройства.

Xiaomi обаче не е единствената китайска телефонна компания, която прави своя лична операционна система. Huawei към този момент пусна HarmonyOS преди няколко години и се оправя доста добре в Китай.

Но пред Xiaomi се изправя един проблем.

В момента Гугъл дава операционната система Android за смарт телефоните на Xiaomi. Въпреки че Android е операционна система с отворен код, тя е на практика безполезна без услугите на Гугъл и компанията не дава тези услуги за конкурентни операционни системи. Това не е сериозен проблем в Китай, само че в международен мащаб хората нормално не реагират добре на телефони с Android без услуги на Гугъл.

Има също клюки, че персонализираната операционна система на Xiaomi може да докара до преименуването на MIUI 15 на „ miOS “.

Все още не е ясно по кое време ще бъде пусната операционната система на Xiaomi. Компанията обаче съобщи, че се е заела с създаването на новата операционна система и че тя ще бъде съвместима с необятен набор от устройства.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР