Xiaomi планира да произвежда по 300 000 електромобила годишно(снимка: MI) Китайският

...
Xiaomi планира да произвежда по 300 000 електромобила годишно(снимка: MI)
Китайският
Коментари Харесай


Xiaomi планира да произвежда по 300 000 е


Xiaomi възнамерява да създава по 300 000 електрическия автомобил годишно
(снимка: MI)

Китайският производител на смарт телефони Xiaomi ще построи цех за електрически автомобили в Пекин. Фабриката ще създава 300 000 електрически транспортни средства годишно, оповестиха от управлението на китайската компания.

Заводът ще бъде издигнат на две етапи. Xiaomi ще построи също по този начин своя автомобилна „ централа”, офиси за продажби и развоен център в зоната за икономическо и софтуерно развиване на Пекин, съобщи.

Очаква се серийното произвеждане на електрически автомобили в завода да стартира през 2024 година Xiaomi дава обещание, че ще пуска нова електрическа кола всяка година, и се надява да продаде 900 000 автомобила през първите три години.
още по темата
Още през март тази година Xiaomi разгласи, че има намерение в ново поделение, което ще създава електрически транспортни средства. Въпросната сума ще бъде разпределена за 10 години.

Междувременно компанията, с цел да подтиква растежа на продажбите на смарт телефони на вътрешния пазар, като в бъдеще възнамерява да ги употребява като канал за продажба на електрически транспортни средства.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР