Xiaomi, компанията за потребителска електроника и интелигентно произвеждане на смарт

...
Xiaomi, компанията за потребителска електроника и интелигентно произвеждане на смарт
Коментари Харесай

Xiaomi използва самостоятелно разработена гласова технология, за да помогне на хората с говорни нарушения

Xiaomi, компанията за потребителска електроника и интелигентно производство на смарт телефони и образован хардуер, свързани с платформата „ Интернет на нещата “ (IoT), показа най-новото си приложение с усъвършенствани логаритми и независимо създадена гласова технология в региона на свързаността. Технологията Text-To-Speech, която е създадена от Xiaomi AI Lab, се употребява за генериране на неповторим и персонализиран глас за консуматори с говорни нарушавания.

Тези консуматори към този момент може да споделят с другите, като употребяват " личния си глас ", вместо типичния еднообразен електронен глас. Като част от предварителния проучвателен план „ Own My Voice “, управителен от Техническия комитет на Xiaomi, този сполучлив опит показва уговорката на Xiaomi към тактиката „ Tech for Good “ и постигнето на задачата си „ да разреши на всеки в света да се радва на по-добър живот посредством новаторски технология ".

Защо Xiaomi започва този план?

Xiaomi се грижи за хората и се стреми да отговори на техните разнородни потребности посредством софтуерни нововъведения. Компанията откликва на желанието на доста консуматори с говорни нарушавания да имат свои лични неповторими гласове за ежедневна връзка и сътвори екипа на плана „ Own My Voice “, с цел да предложения консуматори с говорни нарушавания да се включат като гласови реципиенти. Джу Си, водач на тематичния комитет Tech for Good, Xiaomi Corporation, показа: „ Ние сме разчувствани да изследваме голям брой полезности, които софтуерните нововъведения ни носят, като да вземем за пример да отговорим на условията на потребителите за идентичност и създаване на еднаквост. "

Как Xiaomi реализира плана?

За да генерира най-подходящия и персонализиран глас за получателя, екипът на плана набра повече от 200 доброволци в Xiaomi, с цел да „ дарят “ гласовете си. Те използваха логаритъма за сравнение на гласови отпечатъци, с цел да съпоставят характерностите на дарените гласове на доброволците с тези на гласа на получателя. Чрез този метод те откриха най-подходящия глас като главен тон за гласова информация за получателя. С оглед на персонализирането и отбраната на поверителността, определеният действителен глас беше манипулиран със комплицирана акустична трансформация, с цел да се образува нов и автентичен тон на гласа.

След това те използваха технологията Text-To-Speech в импровизиран жанр, с цел да упражняват модела на AI, което кара този нов глас последователно да придобие натурален темп и интонация, които могат да изразят същински страстта и тона на индивида.

Проектът „ Own My Voice “ съчетава многообразие от най-модерни логаритми със независимо създадената технология за тирада на Xiaomi, с цел да подсигурява специфичността, сигурността и високата достоверност на синтезирания глас, създавайки нов модел на персонализиран синтез на тирада за консуматори с говорни нарушавания.

Какво е смисъла на плана?

В основата на този план е група от специалисти по говорни технологии от Xiaomi AI Lab. От 2017 година те са разгласили 37 отчета за речта в сборници на водещи интернационалните конференции като Международната конференция по звучност, диалект и обработка на сигнали (ICASSP). Успехът на " Own My Voice " зависи главно от технологията Text-To-Speech, създадена от тях. Тя трансформира синтезирания глас в подобен като на същински човек по своята интонация, пауза, скорост и други характерности. Това заменя монотонното и нетипично чувство на електронния глас с по-естествено звучене. В момента тази технология се ползва за доста интелигентни устройства, оборудвани с Xiaoai, AI гласовия помощник на Xiaomi. Проектът „ Own My Voice “ показва, че технологията Text-To-Speech със импровизиран жанр също може да бъде необятно възприета от позиция на дотъпност и да усъвършенства потребителското преживяване.

Джу Си добави: „ Ако видим и обърнем внимание на потребностите на малцинствените групи на ранен стадий, процесът на разпространяване на технологии може да бъде доста скъсен. Това разрешава изгодите от новите технологии да станат налични за консуматори със специфични потребности без закъснение

Занапред Xiaomi ще продължи да получава противоположна връзка от гласовия адресат и ще изследва в допълнение осъществимостта на този план в по-широк диапазон. Xiaomi ще продължи да дава опция за досегаемост посредством изключителни технологии, като се стреми да задоволи разнообразните потребности на хората посредством софтуерни нововъведения.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР