Xiaomi днес обяви своя нов лаптоп RedmiBook Pro 15 Ryzen

...
Xiaomi днес обяви своя нов лаптоп RedmiBook Pro 15 Ryzen
Коментари Харесай

Xiaomi представи лаптопа RedmiBook Pro 15 Ryzen Edition: AMD Ryzen 7 7840HS APU, 3,2K и 120Hz дисплей

Xiaomi през днешния ден разгласи своя нов преносим компютър RedmiBook Pro 15 Ryzen Edition с APU Ryzen 7 7840HS на AMD. Най-просто казано, APU е процесор, който комбинира CPU и GPU в една архитектура.

Според формалното известие, това APU разполага с RDNA 3 iGPU (вътрешен графичен модул), който е повече от задоволителен за леки игри и защото процесорът употребява архитектурата AMD Zen 4, получавате и чудесна продуктивност на процесора. Той е модел от линията Phonenix на AMD и разполага с 8 ядра и 16 влакна. Това е повече от задоволително, с цел да стартирате всички модерни приложения и леки игри.

Освен това, той разполага с 8 МВ L2 кеш памет и 16 МВ L3 кеш памет. Процесорът може да работи на тактова периодичност до 5,1 GHz, което е на равнището на спецификациите на процесорите от висок клас.

Що се отнася до графичния процесор, Xiaomi RedmiBook Pro 15 Ryzen Edition разполага с Radeon 780M. Той работи и с тактова периодичност 2700 MHz.

AMD Radeon 780M предлага чудесна продуктивност при игри и интензивни графични задания. Той получава 2910 точки в теста 3DMark Time Spy Graphics, тъй че, очаквайте плавна продуктивност от преносимия компютър.

Xiaomi RedmiBook Pro 15 Ryzen Edition се отличава със CNC алуминиева рамка, и има доста грациозен дизайн. За преносим компютър, който е екипиран с хардуер от висок клас, той е извънредно тъничък и лек, Що се отнася до екрана, той е 15-инчов с 3,2K резолюция, която обезпечава ясни и отчетливи изображения.

Освен това, екранът предлага 120Hz периодичност на освежаване което предлага по-добра скорост и реакция.

Портове на новия RedmiBook Pro 15 Ryzen Edition ще бъдат същите като на миналогодишния модел. Това значи, че ще получите 2x USB 3.2 врата, 1x USB 2.0 порт, 1x HDMI 1.4 порт, 3,5 милиметров аудио жак, Ethernet порт и слот за microSD карта.

Същото се отнася и за потенциала на батерията. От Xiaomi не са дали никаква информация за нея, само че даже и да има същата батерия като миналогодишния модел, това значи порядъчен живот на батерията. В края на краищата APU от серията Ryzen 7000 са по-ефективни от серията Ryzen 6000. Предишният модел можеше да предложи до 10 часа работа с цялостно зареждане.

Що се отнася до наличността, Xiaomi RedmiBook Pro 15 Ryzen Edition ще се появи публично по рафтовете на 19 юли.

И защото последният модел се оферираше на международния пазар, можем да чакаме и този да бъде наличен в международен мащаб.

Цената се на миналогодишният Xiaomi RedmiBook Pro 15 беше към 700 $. За тази година Xiaomi възнамерява да резервира ценовия диапазон много подобен.

Xiaomi RedmiBook Pro 15 Ryzen Edition е превъзходен преносим компютър за тази цена и даже идва с по-добри характерности от други преносими компютри в същия ценови диапазон. Xiaomi в действителност е свършила доста добра работа с новия модел.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР