Xiaomi Corporation (Xiaomi“ или Групата“; борсов код: 1810), компанията за

...
Xiaomi Corporation (Xiaomi“ или Групата“; борсов код: 1810), компанията за
Коментари Харесай

Xiaomi пуска нова бяла книга за интелектуалната собственост с повече от 29 000 патента в световен мащаб

Xiaomi Corporation („ Xiaomi “ или „ Групата “; борсов код: 1810), компанията за потребителска електроника и интелигентно произвеждане на смарт телефони и хардуер, свързани с интернет на нещата („ IoT “), пусна своя встъпителна бяла книга за интелектуална благосъстоятелност („ IP “). Бялата книга демонстрира IP достиженията на Xiaomi и опциите на компанията за софтуерни нововъведения. В момента Xiaomi е навлязла в 12 софтуерни области на проучване и развиване, в това число 5G мобилна информационна технология, огромни данни, облачни пространства и изкуствен интелект, достигайки 98 подсегмента. Технологичните нововъведения са движещата мощ зад високата степен на глобализация на Xiaomi с права на интелектуална благосъстоятелност, осигуряващи поддръжка и отбрана за по-нататъшни софтуерни нововъведения по ефикасен метод.

Xiaomi натрупа обилни достижения в IP в тези области. Към 30 септември 2021 година Групата е на 13-то място в международен мащаб в самодекларираните патентни фамилии за 5G. Към 30 септември 2022 година Xiaomi е получила повече от 29 000 патента в международен мащаб, обхващащи повече от 60 страни и райони.

Уанг Ксианг, сътрудник и президент на Xiaomi Corporation, показа за първи път предлагането за IP стойност на групата. Той показа, че Xiaomi е отдадена на даването на потребителите на най-хубавите в класа си софтуерни нововъведения, ценене на правата на интелектуална благосъстоятелност и предложение на разнородни решения за споразумяване на разногласия за интелектуална благосъстоятелност. Компанията се стреми да реализира печелившо, дълготрайно и стабилно IP партньорство и да насърчи включването на технологии в интерес на по-широка общественост.

Бялата книга демонстрира разнообразната и комплицирана IP среда, пред която са изправени китайските предприятия с световни упоритости. Като реагира интензивно на правосъдни каузи, сигнализирайки за неприкритост, съдействие и стремейки се да следва многостранна печеливша тактика, Xiaomi съумя да разшири световния си отпечатък. През годините Xiaomi ползва необятно IP за стимулиране на бизнес и софтуерно развиване.

В отговор на потребителското търсене, Xiaomi се стреми да си сътрудничи с световни бизнес сътрудници, с цел да насърчи софтуерното включване с права върху интелектуалната благосъстоятелност, с цел да даде опция на по-широката общественост и да разреши на всеки по света да се радва на по-добър живот посредством новаторска технология.

Интелектуалната благосъстоятелност на Xiaomi подтиква бизнес нововъведенията

След 12 години на развиване и водени от главната си тактика „ Smartphone × AIoT “, Xiaomi разшири наличието си на повече от 100 пазара по света. Бизнесът на компанията обгръща смарт телефони, смарт тв приемници, смарт домашен уреди, носими устройства и интернет услуги. Усилията на компанията за научноизследователска и развойна активност бяха демонстрирани в области, в това число операционна система за смарт телефони, изображения, зареждане, операционна система за смарт тв приемници, AI и други.

Вземайки MIUI като образец, мощната патентна отбрана поддържа непрекъснатите нововъведения на системата MIUI. Към 30 септември 2022 година Xiaomi има повече от 7700 патента по целия свят във връзка с операционната система MIUI и софтуерните функционалности. Групата също има повече от 700 патента в технологията за зареждане на смарт телефони, в това число, само че освен, главната конструкция на веригата, ръководство на сигурността и усъвършенстване на предаването.

Патентната отбрана предизвиква нововъведенията, присъщи на технологията за изображения на смарт телефоните Xiaomi. Към 30 септември 2022 година Xiaomi има повече от 1000 патента за технология за изображения по целия свят. Освен подобряването на потребителското преживяване на смарт телефоните на Xiaomi, компанията също се стреми да разшири портфолиото си от 5G патенти. До края на септември 2021 година Xiaomi се класира на 13-то място в 5G самодекларираните патентни фамилии. Към края на септември 2022 година Xiaomi управлява и взе участие във формулирането на повече от 260 национални, индустриални и групови стандарти и техническите му благоприятни условия са приети от промишлеността.

IP системата на Xiaomi докара до създаването на необятен набор от варианти в екосистемата за образован живот. След години на развиване Групата има повече от 1200 патента, свързани с AI в международен мащаб. Технологията на Xiaomi за понижаване на шума при гласова команда с изкуствен интелект е приложена допълнително от 60 продукта, стимулирайки растежа на бизнеса на компанията.

Xiaomi се ангажира с „ Технологии за положително “. Подтикван от софтуерните благоприятни условия на групата, Xiaomi последователно създаде функционалности за досегаемост в своята операционна система MIUI. Например, хаптичната технология на Xiaomi, разпознаването на околния тон и технологията за превръщане на текст в тирада са предопределени надлежно за консуматори със зрителни, слухови и говорни увреждания, което разрешава на потребителите в неравностойно състояние да се насладят на удобството на технологията.

IP ускорява световните упоритости на Xiaomi

През 2013 година IP системата на Xiaomi беше в начална фаза, фокусирайки се върху отбраната на личната си технология и патентоването на хардуера и операционната система MIUI. Докато се концентрира върху континентален Китай, групата доближи и задгранични пазари като Европа. Тъй като бизнесът със смарт телефони на Групата претърпя бързо развиване, той притегли вниманието на притежателите на патенти по целия свят.

От 2014 година до 2019 година Xiaomi форсира развиването си на задграничните пазари. Xiaomi взе пазарите в Индия и Югоизточна Азия като насочна точка и последователно навлезе на пазарите в Европа и Латинска Америка. Правата за интелектуална благосъстоятелност на Xiaomi набъбнаха бързо през интервала с повече от 2000 световни патентни поръчки. От 2015 година нататък междинните годишни световни патентни поръчки са почти 6000.

Чрез разнообразни средства като придобиване, кръстосано лицензиране и прекачване на патенти Xiaomi натрупа обилни патентни достижения. През 2016 година Xiaomi и Microsoft разшириха световното си партньорство. Xiaomi реализира извънреден прогрес в глобализацията на IP от 2020 година насам и натрупа обилни достижения в региона на интелектуалната благосъстоятелност. Към края на септември 2022 година Xiaomi е получила повече от 29 000 патента по целия свят, обхващащи повече от 60 страни и райони.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР