Xbox Game Pass се оказа невероятен успех за Microsoft и

...
Xbox Game Pass се оказа невероятен успех за Microsoft и
Коментари Харесай

Valve искат Game Pass в Steam

Xbox Game Pass се оказа необикновен триумф за Microsoft и гейм звеното на компанията. Предложенията на абонамента бяха засилени в допълнение в последните няколко месеца, откакто компанията закупи два огромни издателя (Zenimax и Activision Blizzard), държащи правата на обичани за мнозина геймъри заглавия. Откакто преди няколко години пое управлението на Xbox, Фил Спенсър показва на няколко пъти към този момент отвореност и предпочитание за разговор с всеки, който може да помогне на Microsoft да резервира лидерските си позиции в света на видеоигрите. Преди седмица да вземем за пример, Bethesda и Microsoft оповестиха, че пенсионират лаунчъра на Bethesda и игрите на студиото се завръщат в Steam. Докъде може да стигнат положителните връзки, които показват Valve и Steam? Може ли да вземем за пример Game Pass да се появи в Steam? Да. Това излиза наяве от неотдавна оповестено изявление на Гейб Нюъл с PC Gamer.

Нюъл декларира, че би се радвал, в случай че Game Pass дойде в Steam, като дори са водени диалози в това отношение с Microsoft. Съществуват обаче някои спънки това да се случи в сегашния миг. Като да вземем за пример това, че версиите на игрите в Game Pass са разнообразни от тези в Steam, Той поддържа думите си с Total War Warhammer 3. Играта имаше първоначално проблеми, които съществуваха само в Game Pass версията. Що се отнася до това дали самите Valve имат желание да показват на потребителите си своя версия на Game Pass, Нюъл дава отговор негативно. И освен това. Game Pass може да се появи и за неотдавна пуснатия от Valve Steam Deck.

„Говорихме си много по тематиката с хората в компанията. Ако потребителите ви го желаят, то би трябвало да измислите по какъв начин да се случи. Това е нашата позиция“, декларира Нюъл. Но и това към сегашния миг не е толкоз елементарно. Причината за това е, че по дифолт, портативните компютърни устройства на Valve идват с конфигурирана специфична версия на Линукс. Потребителите имат свободата да конфигурират Windows, само че доста от игрите няма да тръгнат. Това е и повода Valve да работят сега интензивно с AMD за създаването на драйвери особено за безпроблемната работа на Deck с Windows.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР