Ферари и шефът на тима Матиа Биното са подложени на

...
Ферари и шефът на тима Матиа Биното са подложени на
Коментари Харесай

Фелипе Маса защити Биното

Ферари и шефът на тима Матиа Биното са подложени на сериозни критики в последните състезания, в които Шарл Леклер и Карлос Сайнц разполагат с по-добрите автомобили в битката с Ред Бул, но продължават да губят, а Макс Верстапен продължава да увеличава аванса си на върха в класирането във Формула 1.

Стратегическите грешки на Ферари в няколко надпревари успяха да вбесят феновете, а анализаторите и много бивши пилоти в световния шампионат все още се опитват да намерят разумно обяснение на част от тях.

Но Фелипе Маса, който след края на кариерата си във Формула 1, оглави комисията на ФИА за картинг, защити Биното и се опита да обясни, че не всичко, което прави Ферари в хода на състезателните уикенди е негова отговорност.
 Мика Сало: Ферари не заслужава купата Мика Сало: Ферари не заслужава купата
“Биното е отличен инженер, доста добре схваща техническата страна на спорта - изясни Маса пред Sky Sports F1. - Резултатите на Скудерията не са задоволително положителни, само че не би трябвало да виним за всичко един човек, пък бил той и шефът на отбора Матиа Биното. Той носи отговорност, само че не цялата. В Унгария Ферари трябваше да работят доста по-хладнокръвно, стратезите им трябваше да са наясно, че виждат вярно огромната картина на надпреварата. Интересното е, че те повтарят едни и същи стратегически неточности - както при започване на сезона, по този начин и в този момент. В отбора би трябвало бързо да създадат някаква смяна, другояче ще платят доста висока цена. ”
 Биното даде обещание по-надеждни болиди на Ферари за 2023 Биното даде обещание по-надеждни болиди на Ферари за 2023
Девет кръга преди края на сезона във Формула 1 Леклер е на 80 точки от водача Верстапен, а Ферари изостава на 97 точки от лидера Ред Бул.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР