Феновете на Формула 1 не би трябвало да очакват завръщането

...
Феновете на Формула 1 не би трябвало да очакват завръщането
Коментари Харесай

Няма шанс Формула 1 да се върне в Русия

Феновете на Формула 1 не би трябвало да очакват завръщането на световния шампионат в Русия в следващите години. Това обяви главният изпълнителен директор и президент на шампионата Стефано Доменикали.

Стартът в Сочи отпадна броени дни след нахлуването на Русия в Украйна, а малко по-късно беше анулиран и договорът за следващите издания на Гран При на Русия.

ФИА наложи може би най-меките санкции в спортния свят на руските и беларуските пилоти и отбори и ги остави да се състезават, но без право да използват националните си флагове, химни и гербове.
 Доменикали: Трябва да имаме съревнование в Германия Доменикали: Трябва да имаме съревнование в Германия
Доменикали обясни, че собственикът на търговските права на Формула 1 Либърти Медия дори няма да започва нови преговори за съживяването на Гран При на Русия. Състезанието в Сочи беше много важно за бившия шеф на световния шампионат Бърни Екълстоун, тъй като руснаците плащаха една от най-високите такси, а организирането на надпреварата беше гарантирана от държавата и дори Владимир Путин е идвал в Сочи, за да награждава победителите.
 Верстапен: Няма елементарен метод колите ни да станат по-леки Верстапен: Няма елементарен метод колите ни да станат по-леки
“С таксата от Русия приходите ни щяха да са по-големи - удостовери Доменикали. - Но има неща, които не подлежат на договаряния, ние няма да преговаряме повече с тях. Там повече няма да има надпревари. ”

Формула 1 проведе осем състезания в Сочи, като всички те бяха спечелени от Мерцедес.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР