След удара от Ръсел болидът на Джоу се преобърна, след

...
След удара от Ръсел болидът на Джоу се преобърна, след
Коментари Харесай

Джоу се е притеснявал колата му да не се запали в неделя

След удара от Ръсел болидът на Джоу се преобърна, след което се пързаля стотина метра, преди да направи още едно превъртане, с което прескочи предпазните заграждения и се приземи зад тях. Заради позицията на болида китаецът нямаше как да излезе от кокпита на автомобил без външна помощ от маршалите край пистата.
 Гуаню Джоу получи позволение да взе участие в Гран При на Австрия Гуаню Джоу получи позволение да взе участие в Гран При на Австрия
Преди началото на уикенда за Гран При на Австрия Джоу застана пред медиите и заяви, че докато е чакал асистенцията се е притеснявал неговата кола да не се запали.

„ Когато се прекатурнах първото нещо, което се пробвах да направя бе да пусна кормилото, тъй като доста елементарно можеш да си счупиш китките по този начин. Защото се пързалях доста дълго знаех, че ще има тежък удар, когато спирам. Опитах се да се заключа в една позиция, която да е безвредна, до момента в който очаквам удара. Буквално седях и чаках удара. Когато стопирах не знаех къде съм, тъй като бях извърнат.

„ Следващото нещо, което усетих бе теч и не знаех дали той е от тялото ми, или от колата. Затова изключих мотора, защото той още работеше тогава. Знаех, че в случай че колата се възпламени ще ми е мъчно. Точно поради това изключих мотора и всичко беше наред “, разяснява Джоу преди медиите на „ Ред Бул Ринг “.
 Гуаню Джоу: Ореолът ме избави Гуаню Джоу: Ореолът ме избави
„ Не бях осъзнал къде съм се озовал до момента в който не видях фотосите. Успях да изляза и медиците ми помогнаха да вляза в здравната кола, само че разбрах какво тъкмо е станало чак по-късно. Не знаех какво тъкмо е станало, кой ме е блъснал, тъй като се бях залепил за бялата линия преди първия завой и по-късно внезапно усетих огромен удар “, изясни китайският водач.


Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР