След края на квалификацията британецът застана пред медиите и заяви,

...
След края на квалификацията британецът застана пред медиите и заяви,
Коментари Харесай

Хамилтън не знае какво е довело до катастрофата му вчера

След края на квалификацията британецът застана пред медиите и заяви, че не може да си обясни своята грешка. Заради нея той ще стартира едва девети в днешния спринт, въпреки че според само него е имал скоростта за място в топ 3 на стартовата решетка.

Hamilton is out of the car after going into the barriers at Turn 7
— Formula 1 (@F1)
„ Искам да се извиня на тима. Знам какъв брой работа правят по тази кола и аз в никакъв случай не обичам да я троша, не обичам да имам вреди. Борихме се за топ 3. Не знам какво стана. Просто изгубих задницата в седми завой и след това нямах късмет “, сподели Хамилтън.

Lewis and George were showing good pace in qualifying before disaster struck for both drivers in Q3
— Formula 1 (@F1)
Минути по-късно и неговият съотборник Джордж Ръсел загуби контрол над своята кола и също се удари в една от стените край трасето. За разлика от Хамилтън обаче той вече бе записал конкурентно време и ще потегли четвърти по-късно днес.

„ Можех да съм по-напред. Бях с 10 по-бърз по отношение на предходната ми обиколка и взех решение да поема риск в последния завой, тъй като мислех, че ще имам късмет за третото място. После се оказа, че тази цел бе непостижима. Трябва да забележим какъв брой огромни са вредите. Извинявам се на тима и момчетата в гаража “, разяснява младият британец.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР