Сайнц обаче е категоричен, че монегаскът се е държал джентълменски

...
Сайнц обаче е категоричен, че монегаскът се е държал джентълменски
Коментари Харесай

Сайнц отрече да има разделение във Ферари

Сайнц обаче е категоричен, че монегаскът се е държал джентълменски след състезанието, в което той завоюва първата си победата във Формула 1.
 Механиците на Леклер отказали да честват успеха на Сайнц Механиците на Леклер отказали да честват успеха на Сайнц
„ Всичко беше обикновено след надпреварата. Брифингът беше относително къс тъй като трябваше да вършим груповата фотография и да тръгваме за летището. Мисля, че Шарл имаше допинг надзор и по тази причина не успяхме да създадем брфинга си дружно.
 Защо Леклер не се върна в Маранело? Защо Леклер не се върна в Маранело?
„ Както постоянно той се държа като благородник, какъвто той е. Брифингът също беше естествен, както постоянно. Принципно без значение дали някой от нас има неприятно съревнование след това имаме естествени брифинги. Това е една от мощните ни страни като съотборници и екипен дух. Тези неща постоянно са под надзор “, сподели Сайнц.
 Лесклер: Биното се опита да ме развесели след финала Лесклер: Биното се опита да ме развесели след финала
Той също коментира и решението си да игнорира заповедите на Ферари да отвори дистанция между него и Леклер преди рестарта десет обиколки преди финала на състезанието. По думите на испанеца това е било „правилното решение“.
 От Ферари обясниха за какво Леклер загуби успеха От Ферари обясниха за какво Леклер загуби успеха
„ Ферари завоюва, аз завоювах, сигурно не беше неверното решение. В него миг съвършено знаех какво би трябвало да направя, с цел да не изобличавам надпреварата на Шарл, само че и да дам успеха на Ферари. Това е нещото, което е най-важно за тима.
 Леклер изиска цялостен обзор на тактиката на Ферари Леклер изиска цялостен обзор на тактиката на Ферари
„ Всичко, което направих бе премерено. Не подложих Шарл на непотребен риск, а знаех, че елементарно ще го изпреваря с меките гуми. Аз завоювах надпреварата за Ферари, което е добър резултат.
 Вилньов: Леклер не е №1 във Ферари Вилньов: Леклер не е №1 във Ферари
„ Бих направил същото още веднъж и тимът разбра моята позиция. Именно по тази причина те не ме помолиха повторно да отворя дистанцията от 10 дължини. Те знаеха, че моите причини са изцяло резонни “, разяснява испанецът.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР