Преговорите между двете страни се водят от известно време насам,

...
Преговорите между двете страни се водят от известно време насам,
Коментари Харесай

Белгийското правителство даде гаранции, че „Спа“ ще остане в календара на Формула 1

Преговорите между двете страни се водят от известно време насам, а наскоро в тях се включиха правителства на Белгия и областта Валония, където се намира пистата. На среща между представители на „Спа“ и Формула 1 във вторник са присъствали министърът на икономиката на Белгия Вили Борсус, министър председателят на Валония Елио ди Рупо и министър председателят на страната Александър де Кроо.
 “Спа ” може да загуби мястото си във Формула 1 “Спа ” може да загуби мястото си във Формула 1
По непотвърдена информация след нея Борсус е дал своето уверение, че „Спа“ ще продължи да бъде част от календара на Формула 1. Все още не е ясно по какъв начин федералното и местното правителство ще подкрепят организирането на състезанието, но почти сигурно става дума за финансова инжекция.
 Пистата „ Спа “ със съществени усъвършенствания преди сезон 2022 Пистата „ Спа “ със съществени усъвършенствания преди сезон 2022
Пред миналата зима „Спа“ започна проект за реновация, на стойност 80 милиона евро, който ще бъде завършен в началото на 2023 година. До момента бяха подобрени зоните за сигурност на част от завоите, а също така бе изградена и изцяло нова трибуни в горната част на митичната комбинация от завои „Червената вода“.
 Така ли ще наподобява календарът във Формула 1 през 2023 година? Така ли ще наподобява календарът във Формула 1 през 2023 година?
Ако „Спа“ се успее да се пребори за мястото си в календара на Формула 1 то това почти сигурно ще бъде за сметка на стартовете във Франция и Монако. Трите надпревари са с изтичащи договори в края на годината и практически се борят за едно свободно място, тъй като догодина календарът предвижда максималните 24 състезания, в които са включени стартовете в Катар, Китай и Лас Вегас. Възможно е към тях да се присъедини и Южна Африка, ако се стигне до подписването на договор за възраждането на Гран При на Южна Африка.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР