По времето на Майкъл Маси често се случваше границите на

...
По времето на Майкъл Маси често се случваше границите на
Коментари Харесай

Ръсел предложи лесно решение на проблема с ограниченията на пистите

По времето на Майкъл Маси често се случваше границите на трасетата да се променят всяка сесия, като те ту бяха бялата линия, ту външния ръб на бордюра, ту изобщо не се следяха на даден завой. Това често водеше до обърквания не само за феновете, но и за отборите и пилотите, които не знаеха какво точно им е позволено и какво – не.
 Крайно време е да спрат подигравките с Формула 1 Крайно време е да спрат подигравките с Формула 1
Именно заради това от началото на тази година се спазва постоянна политика, според която бялата линия определя външния край на пистата. Ако пилот премине и с четирите си гуми извън тези ограничения, то той губи времето, което е записал в съответния тур, ако това се случи по време на тренировки или квалификации. По време на състезанията всеки пилот има правото да ошири траекторията три път, без да има основателна причина за това, преди да бъде наказан с поне 5 секунди.

По време на надпреварата за Гран При на Австрия цели четирима водачи получиха такова наказване, а в тренировките и квалификацията имаше голям брой изтрити обиколки. Това докара до голямо неодобрение от страна на водачите, които считат, че получават прекомерно тежки наказания за това, че са напуснали пистата с 1-2 сантиметра, което не им носи никаква облага на време.

Според пилота на Мерцедес Джордж Ръсел този проблем може да бъде решен много лесно, ако зоните за сигурност отново станат изцяло с чакъл, а не както е сега основно с асфалт.

„ Има доста неща, за които е ясно какво е позволено и какво не е. Но в спортните обстановки в никакъв случай няма тъкмо определение, тъй като всеки случай е друг. Това е доста сложна позиция за всички, само че нещата към този момент излизат отвън надзор.

„ Всичко потегля от същината на казуса. Ако имахме трошляк всички водачи щяхме да третираме завоите по друг метод, резултатите щяха да са други и санкции разнообразни. Тогава нямаше да изпадаме в тези обстановки “, изясни Ръсел.
 Пилотите във Ф1 удовлетворени от една смяна на „ Ред Бул Ринг “ Пилотите във Ф1 удовлетворени от една смяна на „ Ред Бул Ринг “
„ За нас водачите е доста мъчно да преценяме тъкмо белите линии, тъй като не можем да ги усетим. Когато се състезаваме гума до гума, в случай че те избутат, ще продължиш да натискаш, в опита си да атакуваш в идващия завой, само че там има трошляк или нещо друго, което може да те накаже в случай че сбъркаш, по тази причина и двамата водачи имате различен метод “, добави британецът.
 Албон не е удовлетворен от стюардите, които „ непрекъснато местят гредите “ Албон не е удовлетворен от стюардите, които „ непрекъснато местят гредите “
„ Мисля, че те ни слушат, само че не може всяка седмица да трансформират разпоредбите, когато даден водач предложи нещо. Тя би трябвало да държат на своето, само че би трябвало да са постоанни в решенията си и всичко да е ясно за нас. Мисля, че наказванията би трябвало да се по-константни, само че това ще стане единствено когато има повече постояннство в хората, които наблюдават за спазването на разпоредбите “, приключи Ръсел.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР