На „Силвъсртоун“ проблемите се изразиха в грешната тактика и голямото

...
На „Силвъсртоун“ проблемите се изразиха в грешната тактика и голямото
Коментари Харесай

Леклер призова Ферари да реши проблемите си най-скоро

На „Силвъсртоун“ проблемите се изразиха в грешната тактика и голямото колебание при прилагането на заповедите от бокса. В крайна сметка това коства победата на Леклер, който финишира четвърти, след като остана на пистата при късното излизане на колата за сигурност. В същото време Сайнц, който се движеше втори, сложи нови меки сликове и с лекота изпревари своя съотборник при рестарта, след което завоюва първата си победа във Формула 1.
 Леклер изиска цялостен обзор на тактиката на Ферари Леклер изиска цялостен обзор на тактиката на Ферари
Седмица по-късно в Австрия двамата бяха на път с лекота да донесат двойна победа на „Черните кончета“ в дома на Ред Бул. Този път обаче слабата надеждност на SF-75 коства нови точки на Скудерията, като този път жертва стана Сайнц. Испанецът бе на път да изпревари Макс Верстапен за второто място в 57-а обиколка, но точно в този момент неговият двигател гръмна без предупреждение.
 Сайнц: Нямаше индикации, че моторът ще гръмне Сайнц: Нямаше индикации, че моторът ще гръмне
Преди отпадането на Сайнц Леклер имаше две повреди в Испания и Азербайджан, които се проявиха когато монегаскът бе начело с комфортен аванс. Освен това в Монако бяха допуснати тактически грешки, които не позволиха на Ферари да спечели, въпреки че Леклер и Сайнц окупираха първата редица на стартовата решетка.
 Леклер: Мислех, че всичко е против мен Леклер: Мислех, че всичко е против мен
„ Определено е притеснително, би трябвало да забележим какво се случи и да сме несъмнено, че няма да се повтори. На мен ми се случи два пъти в последните пет надпревари, а в този момент и на Карлос. Трябва да решим този проблем допустимо най-скоро “, сподели Леклер, който в Австрия записва третата си победа за сезона.
 Волф: Ферари са сред чука и наковалнята със заповедите от бокса Волф: Ферари са сред чука и наковалнята със заповедите от бокса
Неговият предишен успех дойде в Австралия в началото на април, а от тогава до сега колата на Ферари се промени драстично.

„ Имаше доста промени. Имахме усъвършенствания в Барселона, по-късно и на „ Силвърстоун “ и постоянно имаше напредък. Мисля, че представянето ни на всички места беше мощно, като изключим Маями, там изоставахме от Ред Бул. Бяхме мощни в последните пет надпревари, само че не успявахме да сглобим чист уикенд. Страхотно е, че най-сетне имах чисто съревнование “, добави монегаскът.
 Леклер: Имах потребност от тази победа Леклер: Имах потребност от тази победа
След неговият успех на „Ред Бул Ринг“ той си върна второто място в класирането при пилотите с актив от 170 точки и пасив от 38 спрямо Верстапен. Сезонът във Формула 1 продължава следващата седмица с Гран При на Франция, с която ще започне и втората половина на битката за титлата.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР