Лекциите се проведоха в зала Св. Георги, като темите бяха

...
Лекциите се проведоха в зала Св. Георги, като темите бяха
Коментари Харесай

Над 170 баскетболни треньори се събраха на семинар в София

Лекциите се проведоха в зала " Св. Георги ", като темите бяха насочени към обучение и усъвършенстване на индивидуални, групови и отборни технико-тактически действия за баскетболисти на възраст от 13 до 19 години в женско и мъжко направление.

Гост-лектор бе италианецът Адриано Вертемати, а на терена му помагаше бившата треньорка на националния отбор за девойки Тина Димитрова.

Вертемати започва треньорската си кариера много млад в Монца, след което помага на Фабио Корбани в Тревизо и печели титлата на Италия при юношите. От 2011 до 2020 година е старши треньор на Тревильо. През 2019 година води националния отбор на Италия до 19 години, а след това един сезон е начело на германския Байерн Мюнхен. През 2021 година се връща в Италия начело на Варезе, а в момента отново е начело на италианския национален отбор, но за 20-годишни.

Сред лекторите бяха няколко млади, но със сериозен опит български треньори – Теди Буков, Христо Ценов, завършилият наскоро с отличие треньорската школа на ФИБА FECC - Васил Христов и Людмил Хаджисотиров. Лекция за критериите на съвременното баскетболно съдийство изнесе и Орлин Николов.

Семинарът е задължителен за всички главни, старши, помощник-треньори и инструктори по баскетбол, независимо с какви отбори работят, включително и за тези от НБЛ и ББЛ. Той е със статут " препоръчителен " за очакващите регистрация в ММС след дипломирането си (студентите във ВУЗ със специалност баскетбол).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР