Към момента великият сръбски тенисист не можа да стъпи на

...
Към момента великият сръбски тенисист не можа да стъпи на
Коментари Харесай

Сръбски емигранти пишат до Байдън с молба да пусне Джокович на US Open

Към момента великият сръбски тенисист не можа да стъпи на американска почва без ваксина и е пред угрозата да пропусне последния турнир от “Големия шлем” за 2022 година. В правилото обаче има условие, че президентът на САЩ може да направи изключение за някого и да го допусне на територията на Щатите, стига това да е в “национален интерес”.

Заради това Небойша Йованович - собственик на компания, която промотира професионалния тенис в сръбската диаспора в Чикаго - е писал официално писмо до президента Джо Байдън и до други високопоставени политици. В него той призовава да се направи изключение за Джокович, защото без него турнирът ще загуби от престижа си и съответно е в “национален интерес” Ноле да играе.

“US Open е най-големият тенис турнир в света, но това няма да бъде така без участието на Новак Джокович. Предвид икономическата ситуация и криза на всички нива, Америка не трябва да позволява US Open да се проведе без да е в пълния си блясък и без пълния си потенциал.

Новак не представлява заплаха за националната сигурност, защото е един от най-здравите хора на планетата и с дисциплинирания си начина на живот е пример за милиони по света. В интерес на Америка е най-големият турнир в света да бъде проведен с участието на най-добрия тенисист в света, особено след като той тъкмо спечели седмата си титла на “Уимбълдън”, пише в писмото до Байдън, предадено от сръбския “Телеграф”.

US Open ще се проведе между 29 август и 11 септември.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР