И по-конкретно – фестът ще се случи на площ от

...
И по-конкретно – фестът ще се случи на площ от
Коментари Харесай

Румяна Нейкова с безплатни уроци по гребане, брейк шоу и баскет 3х3 на 3-дневния фест от 12 август край езерото Панчарево

И по-конкретно – фестът ще се случи на площ от 5 декара в новооткритото пространство Agora, в непосредствена близост до ВЕЦ – Кокаляне, езерото Панчарево.

Активностите са насочени към младите хора на София, техните приятели и семейства. През тази година събитието поставя под светлините на прожекторите 4 кампании с кауза: за правилно отглеждане на домашните животни на „Четири лапи“; превенция на употребата на наркотичните вещества на Превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите към Столична община (ПИЦ по ПН – София); превенция на психичното здраве на фондация „Анимус“ и подкрепа на хората с множествена склероза с фондация „МС – Мога Сам“ с инициативата „Създай жерав“.

За активния млад градски човек фестивалът предлага открити уроци по йога, пилатес, зумба, P.BoxX, водени от професионалните инструктори от Pulse Fitness, а любителите на суинга ще имат възможност да потанцуват с треньорите от Flying Steps swing dance.

 В трите дни на фестивала желаещите ще могат да гребат с олимпийската шампионка Румяна Нейкова. Достъп до безплатни уроци по академично гребане и кану-каяк ще предоставят спортни клубове на територията на Панчаревското езеро.

 И още спорт – баскетбол 3х3 на паркинга при ВЕЦ – Кокаляне и демонстрации по брейк от Българска федерация по брейк.

Библиобусът на Столична библиотека (мобилна библиотека) ще издава безплатни читателски карти на младежите до 29 г. и ще предложи на  малките посетители на фестивала занимания със STEM игри.

Вечерите са запазени за музиката. На 12 август (петък), Милица Гладнишка с Мишо Йосифов секстет и Васил Спасов (пиано) ще ни забавляват с проекта „Като на кино“, с филмова и анимационна музика. В събота, на 13 август, DJ парти и огнено шоу очаква всички запалени фенове на електронната музика.  

За малките посетители организаторите са се погрижили с разнообразни ателиета и работилници:

Рисуване с Иван Яханджиев;

Ателие " Парцалени бижута " или как да превърнем старите дрехи в красиви накити;

Рисуване върху текстил;

Открит урок по пеене от D Stars и др.,

Както и катерене по дърво – система мънки;

Малка въжена градина.

Томбола с награди от Столична община и партньорите на фестивала ще зарадва родените с късмет. Базар с дрехи и бижута от български дизайнери и биопродукти от български производители ще е на разположение на посетителите.

Седящите зрителски места са 200, в това число шезлонги, пуфове, хамаци. Мястото предлага разнообразна селекция от храна и напитки. Обществен паркинг е достъпен на 300 м от Агора.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР