В хода на събитията на „Ред Бул Ринг“ се появиха

...
В хода на събитията на „Ред Бул Ринг“ се появиха
Коментари Харесай

Фетел призова за доживотни забрани за фенове на Формула 1

В хода на събитията на „Ред Бул Ринг“ се появиха информации за случаи, в които фенове на спорта са били обект на словесни атаки от други фенове, които са били базирани на расата, външния вид или сексуалността на „жертвите“. Случаят бе яростно осъден от собствениците на Формула 1 – Либърти медия, които излязоха със становище по темата и заявиха, че ще имат сериозен разговор с организаторите на Гран При на Австрия.

— Formula 1 (@F1)
Фетел, който в последните години води множество кампании в против хомофобията и расизма, дори призова въпросните агресори да получат доживотни забрани да посещават състезания от Формула 1.

„ Добре е, че това излиза на яве, само че казусът е ужасяващ. Които и да са тези хора, те би трябвало да се срамят от себе си и би трябвало да получат възбрана да посещават надпревари до края на живота си. Не съм изцяло наясно със случилото се, само че съгласно мен не би трябвало да има никакъв толеранс.

„ Ако хората си прекарват добре и пият това не е проблем. Това обаче не извинява тяхното жестоко държание “, сподели водачът на Астън Мартин.

Част от феновете, които станаха жертва на словесни нападки бяха поканени от различните отбори в падока на шампионата и имаха възможността да наблюдават състезанието за Гран При на Австрия с ВИП пропуски. Освен това те се запознаха и с част от пилотите.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР