В турнира участваха стотици състезатели от различни страни в света,

...
В турнира участваха стотици състезатели от различни страни в света,
Коментари Харесай

България с един златен медал от Световното по джаги


В турнира участваха стотици състезатели от различни страни в света, а България имаше своите достойни 19 състезатели. Българските спортисти се изявиха в дисциплините по единици, двойки, двойки класик и микс, както и в отборните национални състезания при мъжете и жените.

Най-големият успех за България донесе двойката ни Екатерина Атанасова и Благовеста Герова в дисциплината Жени Двойки Класик. Момичетата ни спечелиха златните медали и зарадваха всички с постижението си. Те достигнаха и до пета позиция в дисциплината Жени Единици след преминати няколко успешни елиминационни кръга. При мъжете най-добри резултати постигна двойката Никола Великов и Станислав Георгиев, които заеха девета позиция в дисциплината Мъже Двойки.

В националната надпревара женският ни отбор успешно премина квалификационния кръг и се класира за елиминациите. Българките спечелиха безапелационно първият си мач срещу Нидерландия в елиминационната фаза. След това схемата ни изправи срещу отбора на австрийките, които с две точки разлика грабнаха победата и отстраниха българските момичета от състезанието. Така жените се класираха на пета позиция в борбата за световната купа.

Мъжкият ни национален отбор, който се съревновава тази година в Първа дивизия, премина успешно квалификациите. В първи кръг на елиминациите момчетата ни срещнаха отбора на Португалия и след равностойна битка загубиха мача с три точки разлика. В крайното класиране националите ни заеха девето място.

Достойно представяне на националните ни отбори, както и на всички състезатели в отделните дисциплини и категории. България за първи път има толкова много представители на Световно първенство, както и пълни женски и мъжки отбори. Надяваме се, че и занапред ще бъде така и сме в очакване на нови победи и покорени върхове.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР