Всички проблеми на Макларън в Бахрейн започнаха още по време

...
Всички проблеми на Макларън в Бахрейн започнаха още по време
Коментари Харесай

В Макларън все още усещат ефектите на слабия старта на сезона в Бахрейн

Всички проблеми на Макларън в Бахрейн започнаха още по време на тестовето, когато спирачките на MCL36 прегряваха постоянно, което не позволи на Норис да прави серии от повече от 7-8 обиколки. Рикардо пък пропусна целия тридневен тест, тъй като даде положителен тест за COVID-19 малко преди неговото начало.
 Норис е подготвен да помогне на Рикардо да разбере „ сложния за каране “ Макларън Норис е подготвен да помогне на Рикардо да разбере „ сложния за каране “ Макларън
Въпреки слабия старт на кампанията Макларън успя да се върне към челото на средата на колоната след серия от няколко големи пакете с подобрения. Това обаче е един от негативните ефекти на случилото се в Бахрейн, тъй като от Макларън сега разчитата не подобрения през няколко състезания, а не на малки стъпки всеки уикенд.
 Норис: Подскачането ни подсказва, че се движим в вярната посока Норис: Подскачането ни подсказва, че се движим в вярната посока
„ Ако би трябвало да сме почтени, когато бъдеш шокиран по подобен метод, както ние в Бахрейн, би трябвало да направиш проект за деяние. Когато направиш този проект започваш да се движиш по него.

„ Винаги съм казвал, че е значимо да има мощно първо съревнование, което да ти даде независимост за деяние. Ако това не се случи тогава изпадаш в дупка като нас, която за благополучие се оказа, че не беше доста дълбока. Казахме си какво би трябвало да вършим във всяко съревнование и по кое време тъкмо ще има огромни усъвършенствания.
 Норис: Силните ни дни не демонстрират действителното ни движение Норис: Силните ни дни не демонстрират действителното ни движение
„ Лично аз бих предпочел да имаме усъвършенствания във всяко съревнование, само че в този момент най-малко всеки знае с какъв краен период разполага и всички в тима правят оценка това “, сподели техническият шеф на Макларън Джеймс Кий.

До момента Макларън е единственият тим отвън тези на Ред Бул, Ферари и Мерцедес, който се е качвал на подиума през 2022 година. Това се случи с помощта на Норис, който финишира трети в конкуренцията за Гран При на Емилия-Романя на пистата „ Имола “.

В класирането при конструкторите Макларън заемата петата позиция с 89 точки и пасив от единствено четири по отношение на Алпин в борбата за четвъртото място. Двата отбора ще продължат своя двубой този уикенд в конкуренцията за Гран При на Унгария.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР