Вилма Мурто изненадващо спечели европейската титла в овчарския скок при

...
Вилма Мурто изненадващо спечели европейската титла в овчарския скок при
Коментари Харесай

Изненадващата шампионка в овчарския скок: Мечтите ми се сбъднаха

Вилма Мурто изненадващо спечели европейската титла в овчарския скок при жените, след като постави три национални рекорда на Финландия и изравни рекорда на шампионатите от 4.85 метра в Мюнхен. Двукратната европейска шампионка Екатерина Стефаниди трябваше този път да се задоволи със сребро с 4.75 метра.

“След Световното първенство почувствах, че има още много неща, така че сега съм много благодарна. Това състезание беше просто страхотно. Мечтите ми се сбъднаха. Знаех, че е в мен от много време, но просто имах нужда този ден да дойде. Днес беше перфектен ден да направя това със семейството и приятелите си на трибуните, които ме подкрепяха. Това беше най-силното преживяване, което някога съм имала. Бях като в балон до самия край. Докато медалът беше сигурен. Тогава чух цялата тълпа да ме аплодира и шума на стадиона. И тогава просто скочих и скочих, и скочих. Това означава, че работата, която сме положили, се отплати и това е като начало на нова ера за мен. Имах затруднения след успеха си като тийнейджърка и сега най-накрая стигнах до ниво жени и това е страхотно”, сподели щастливата Мурто след златния медал.
 Финландка сложи три национални върха и смъкна Стефаниди от европейския връх в овчарския скок Финландка сложи три национални върха и смъкна Стефаниди от европейския връх в овчарския скок
“Разбира се, че исках да спечеля, но Вилма беше невероятна днес и е страхотно, че го направи на този голям шампионат. Бавно се подобрявам, но за мен беше страхотно да съм на подиума и да взема два поредни медала. Въпреки че знам, че ставам все по-добра и по-добра през този сезон, това е може би най-важното. Имам още две състезания и успях да направя най-доброто за сезона и в двата големи шампионата това лято, така че съм щастлива, но и уморена.

Щастлива съм, че завършвам сезона без контузии и това е първият път от 3 години. Усещането беше невероятно – чувствам, че това беше първият шампионат, на който участвах през последните 3 години или след Берлин. Доха и Токио бяха празни и нямаше онази шампионска атмосфера. Вчера атмосферата тук на стадиона беше просто невероятна. Хората разбират разликата между 4.40 и 4.80 и това е много важно за нас. Целта ми беше да се забавлявам и го направих - много ми хареса”, добави Стефаниди.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР