X (Twitter) се превърна в основната медийна платформа, в която

...
X (Twitter) се превърна в основната медийна платформа, в която
Коментари Харесай

Последните събития в OpenAI затвърдиха статута на X като водеща социална мрежа в технологичната общност

X (Twitter) се трансформира в главната медийна платформа, в която тези дни се разпростра историята на OpenAI. Журналистите от TechCrunch, следвани от Fortune, считат, че тези, които бяха наречени съперници на X (най-вече Threads), са пропуснали комфортен миг. Изданията заемат открита „ анти-Мъск “ позиция, само че би трябвало да признаят, че X остава главната платформа за софтуерната промишленост.

Почти всички участници в абсурда с OpenAI – Алтман, Суцкевер, Брокман, Мурати – пишат и показват своето отношение към протичащото се в X. Англоезичните публицисти разгласиха настоящите вести точно в тази платформа. Експерти, ръководители на софтуерни компании и други лица, наранени от събитията в OpenAI, използваха X, с цел да се изкажат за бързите промени в компанията.

TechCrunch показва като образец изявленията на известната журналистка Кара Суишър. Тя помести изявления, свързани със събития в OpenAI, в X, само че дублира някои от тях в Threads. Една от изявленията ѝ в X получи 5,5 милиона прегледа и 6 хиляди лайкове. Статистиката за Threads не е оповестена, само че интензивността на аудиторията е показана като несъпоставима с X.

Журналистите признават, че аудиторията остава в X: „ Последните пазарни изследвания демонстрираха, че спадът в броя на всекидневно дейните консуматори на X не се дължи безусловно на понижено задържане или овакантяване на дългогодишни консуматори на Twitter. “ Според тях X евентуално е изгубил позиции в резултатите от търсенето в магазините за приложения вследствие на ребрандирането и към момента не може да компенсира тези загуби с нови консуматори.

Не е известно по какъв начин Meta прави оценка обстановката, само че корпорацията нарежда своите Threads като опция на X, която не е насочена към новите консуматори. През октомври основният изпълнителен шеф на Instagram Адам Мосери съобщи, че няма да ускоряват новинарския съставен елемент на платформата си, с цел да избегнат опасности поради относителната незрялост на Threads.

Да си напомним, че в края на първите две седмици от съществуването на Threads броят на дейните консуматори дневно понижа до 13 милиона – със 70% по отношение на пика на 7-ми юли. Днес обстановката е малко по-различна, само че платформата си остава незряла.

Аналитичните компании издават спорни мнения. В data.ai смятат, че абсурдът с OpenAI не е довел до нови изтегляния на приложението X, а общият рейтинг на X в iOS е понижен още повече.

Apptopia означи „ доста леко нарастване “ на броя на всекидневно дейните консуматори на X през този уикенд, само че с ангажимента, че то е по-малко от съмненията в аудиторията през последните 90 дни.

Третата компания, Appfigures, означи леко нарастване на изтеглянията както на X, по този начин и на Threads, евентуално обвързвано с изявленията на OpenAI.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР