X, социалната мрежа, доскоро известна като Twitter, обикновено печели най-много

...
X, социалната мрежа, доскоро известна като Twitter, обикновено печели най-много
Коментари Харесай

Мъск може да загуби 75 млн. долара от реклами в X

" X ", обществената мрежа, до неотдавна известна като Twitter, нормално печели най-вече пари през последните месеци на годината, когато марките усилват рекламните си акции за празничния пазар. Според The New York Times обаче докладът за облагите на компанията за тази четвърт на годината може да наподобява по-различен от нормалното.

На база на вътрешни документи, до които изданието е получило достъп, над 100 марки и даже други типове рекламодатели, като политически претенденти, изцяло стопират рекламите си на уеб страницата, до момента в който десетки други обмислят отдръпването на своите акции. Ако рекламодателите не се върнат, X може да загуби до 75 милиона $ от приходите си от реклама тази година.

Според отчети, документите наблюдават по какъв начин обществената мрежа би била наранена от напускането на доста марки, в това число първите, които стопираха рекламите си след скандалния туит на Илън Мъск, в който той се съгласява с антисемитска интрига.

Скоро откакто пусна туита си, организацията за наблюдаване на медиите Media Matters разгласява отчет, показващ реклами на уеб страницата наоколо до антисемитско наличие. В отговор, " X " подаде правосъдно искане против организацията, обвинявайки я в " умишлено и злонамерено произвеждане на изображения, изобразяващи рекламите на X Corp. до неонацистко и националистко наличие ".

Линда Якарино, изпълнителният шеф на компанията, отбрани X в обява и съобщи, че единствено двама консуматори са видели рекламата на Apple до неприятно наличие на платформата. Единият от тях бил Media Matters, добави тя. 

IBM, Apple и Disney бяха измежду марките, които бързо отдръпнаха рекламите си от " X " след случаите. От Lionsgate особено цитираха туита на Мъск като причина за преустановяването на рекламните си акции, а Ubisoft беше една от първите видеоигрови компании, която отдръпна рекламите си от " X ". Според анализа на " Таймс ", компанията за листинги на парцели чартърен Airbnb е спряла повече от 1 милион $ стойност на реклама в платформата, а Netflix отдръпна 3 милиона $. " X " може също да загуби 4 милиона $ от рекламни доходи заради прекъсването на акциите на дъщерните компании на Microsoft. Uber и Coca-Cola са две други известни марки, които се включват в протеста.

Хората на Мъск настояват, че видените от " Таймс "  цифри са или остарели, или " съставляват вътрешно упражнение за оценка на общия риск ". Те също по този начин показват, че приходите в риск са единствено към 11 милиона $ и точната сума продължава да се колебае, защото някои рекламодатели се връщат или усилват своите рекламни разноски.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР