X отново ще позволи политически реклами и ще наеме екипи за безопасност и избори преди изборите през 2024 г.

...
X, платформата, известна преди като Twitter, наема екипи за своята
Коментари Харесай

X, платформата, известна преди като Twitter, наема екипи за своята безопасност и избори преди президентските избори в САЩ през 2024 г. и отново ще позволи политически реклами за първи път от 2019 г.

„В момента разширяваме нашите екипи за безопасност и избори, за да се съсредоточим върху борбата с манипулациите, откриването на неавтентични акаунти и внимателното наблюдение на платформата за възникващи заплахи“, каза компанията в публикация в блог във вторник, в която също изложи своя подход към политическия дискурс и предотвратяване на манипулиране на гласоподавателите с набиране на сезона на кампанията.

Съобщението идва след месеци на промени в платформата и начина, по който се справя с модерирането на съдържание, след като Илон Мъск пое компанията миналата есен. Малко след поглъщането му Мъск уволни огромни части от персонала на компанията, включително много служители, отговорни за безопасността, манипулирането на платформата и изборната политика. (Мъск по-късно се похвали, че е съкратил около 80% от персонала на компанията.)

Той също така следва критиките от страна на Мъск за това как предишното ръководство на платформата се е справяло с политическия дискурс, включително твърдения за цензура.

Според публикацията в блога на X от вторник, платформата ще продължи да прилага своята политика за гражданска почтеност - която забранява използването на платформата за „манипулиране или намеса в избори“, включително публикуване на съдържание, което може да подведе хората относно това как, кога или къде да участват в граждански процеси като гласуване - за „ограничен период от време преди и по време на избори“.

„Актуализираме тази политика, за да сме сигурни, че постигаме правилния баланс между справянето с най-вредните типове съдържание – тези, които биха могли да сплашат или заблудят хората да се откажат от правото си да участват в граждански процес – и не цензурирането на политически дебат,“ X казах. Платформата ще добавя публични етикети към публикации, които нарушават политиката за гражданска почтеност, и ще уведомява потребителите, когато обхватът на такова съдържание е ограничен.

Практиките, изложени в публикацията на X във вторник, не са чак толкова различни от начина, по който платформата се справяше с дезинформация, свързана с избори при предишното й ръководство. Преди междинните изпити през 2022 г. платформата заяви, че ще етикетира и понижи, например, неверни твърдения за това как да се гласува или резултатите от състезание.

X добави, че изпълнява ангажимента да разреши разширена политическа реклама. Компанията започна да предприема стъпки в тази посока през януари, когато облекчи забраната за рекламиране на проблеми и обеща, че ще предстоят допълнителни промени в политическите реклами. Първоначално Twitter въведе ограничения върху политическата и проблемна реклама през 2019 г. поради опасения, че политиците могат да се стремят да насочват към потребителите невярна или подвеждаща информация.

Във вторник X каза, че популяризираните политически публикации отново ще бъдат разрешени и че рекламите ще бъдат предмет на определени правила.

„Това ще включва забрана на популяризирането на невярно или подвеждащо съдържание“, каза X в публикацията в блога, „включително невярна или подвеждаща информация, предназначена да подкопае общественото доверие в избори, като същевременно се стреми да запази свободния и открит политически дискурс.“

Публикацията в блога добавя, че X ще създаде „глобален център за прозрачност на рекламата“, който ще позволи на потребителите да преглеждат политически реклами – възможност, която се изисква съгласно новия закон за цифровите услуги на Европа, закон, който X и други много големи технологични платформи трябваше да спазват с от миналата седмица.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР