X-Men“ го направи звезда, а сега Синът му дава шанс

...
X-Men“ го направи звезда, а сега Синът му дава шанс
Коментари Харесай

Невинаги съм мил: Хю Джакман за гнева, уязвимостта и загубата на баща си

„ X-Men “ го направи звезда, а в този момент " Синът " му дава късмет да получи " Оскар ". Актьорът приказва за фамилията, супергероите и обвиняванията в полово принуждение против режисьора Брайън Сингър в извънредно изявление за „ Гардиън “.

В последния си филм " Синът " той играе отсъстващ баща-работохолик, който се пробва да помогне на своя отчужден и остро депресиран наследник младеж. Ролята е трансформирала Джакман, както той сподели в нтервюто, " като мъж, като артист, като татко, като брачен партньор ". Подобна роля би въодушевила интервал на самоанализ за множеството родители, да не приказваме за 54-годишният Джакман и брачната половинка му, актрисата и продуцент Дебора-Лий Фърнес (те имат две деца, Оскар и Ава). Освен това към края на продукцията умира татко му.

" Бяхме близки ", сподели Джакман. " Ето един превъзходен метод да опиша връзките си с татко ми: можехме да отидем на мач по крикет и да се усещаме изцяло удобно, седейки дружно, и в продължение на седемчасов мач щяхме да беседваме 20 минути ", описа той.

Хю е неналожителен и открит, като постоянно подминава сериозните прочувствени моменти с плевел смях.

" Майка ми ни напусна, когато бях на 8 години, тъй че татко ми ни отгледа ", сподели той. " Той ме научи на в действителност огромни полезности. Той в никакъв случай не се е интересувал от неща като популярност и пари. Винаги е насърчавал образованието, положителното отношение към хората и спазването на думата. "

Баща му, Крис, го посещава на снимачната площадка, където седи безшумно, взема решение кръстословици или судоку, като понякога поглежда към Джакман, с цел да му вдигне палец. " Никога не е споделил неприятна дума за нищо ", сподели Джакман. " Много от това, което съм през днешния ден, се дължи на него. "

Джакман е посетил татко си в Австралия малко преди началото на фотосите на " Синът " в Лондон. Баща му живее с заболяването на Алцхаймер от 12 години и здравето му се е влошило. Джакман е знаел, че това евентуално е прощаване. Когато Крис умира, Джакман остава в Лондон, с цел да довърши фотосите на " Синът ", частично тъй като татко му е бил от хората, които в никакъв случай не пропущат работа, и би очаквал същото от сина си, само че също по този начин и тъй като филмът му оказва помощ да скърби.

" Това е филм за уязвимостта, за фамилията, за поколенията и за това по какъв начин предишното ни дефинира това, което сме през днешния ден ", сподели Джакман.

Филмът " Синът " изследва всеобхватната задушаваща мощ на депресията, като преглежда тежки тематики като белезите от бракоразвод, контузията на поколенията и тежките психологични болести. Поемането на такава разтърсваща роля се възприема като съвсем подривна активност за артист, който е тясно обвързван с комиксовите блокбастъри (той е Върколакът от „ X-Men “ в девет филма) и музикалните касови шлагери като " Най-великият шоумен " и " Клетниците ". Но представянето на Джакман е великолепно; той е номиниран за " Златен глобус " и е спряган за " Оскар ".

Но това е било и поучително прекарване. " Израснал съм в огромно семейство с компликации и някои проблеми с психологичното здраве ", сподели той. „ След като направих кино лентата, разбрах затрудненията, свързани с това, и че може би съм избързал с някои преценки за държанието на избрани хора ". По време на фотосите Хю даже стартира терапия.

Времето, прекарано от Джакман в " Синът ", трансформира и гледната му точка за родителството. " Мислех, че моята работа е да вдъхвам убеденост и сигурност ", сподели той. " И допускам, че има детайл от това, който е правилен. Но мисля, че в този момент, изключително когато те са по-големи..., да бъда по-открит в своята накърнимост, да им разреша да схванат какво се случва в мен, е нещо, което научих и в този момент бих го направил по друг метод. "

Джакман израства в Сидни, най-малкият от петима братя и сестри, с английски родители, емигрирали през 60-те години. Детството му е било " натоварено ". Като младеж е бил слаб (прякорът му е Sticks), деен и " като цяло положителното момче ", като се изключи къс интервал на яд като младеж, когато " казвал на учителите да се махат ". За известно време той е и доста набожен, сходно на родителите си, които са ревностни християни.

" Ходех в напълно момчешко учебно заведение, тъй че църквата беше доста комфортна, тъй като там се запознавах с девойки. Но аз в действителност бях доста отдаден на нея. И по-късно, когато станах на към 16 години, вероятностите ми се разшириха малко. " Вече не е набожен, само че се дефинира като нравствен човек “.

Джакман се влюбва в театъра по време на пътувания при майка си в Англия. Той взема решение да учи в актьорско учебно заведение и възнамерява да заплати таксата за образование с завещание от баба си. Потърсил е мнението на татко си. " Той сподели: " Не бих могъл да измисля по-добър метод, по който да го използваш, само че имам някои опасения. И аз споделих: " Ти не мислиш, че съм задоволително добър? А той сподели: " Мисля, че си задоволително добър, само че мисля, че си прекомерно тънкообиден! ", описа смеейки се Джакман.

След като приключва Западноавстралийската академия за театрални изкуства в Пърт, той прави професионалния си пробив в затворническата драма " Корели ", където се среща с Фърнес, своята колежка (двамата са женени от 1996 г.). Сериалът продължава единствено един сезон, само че театралните функции, в това число основната роля в постановката на " Оклахома! " в Уест Енд, го слагат в полезрението на Холивуд.

Джакман към момента е относително незнаен, когато режисьорът и продуцент Брайън Сингър се обръща към него с молба да изиграе Върколака в първия филм за „ Х-Мен “. По това време сходна роля не е гаранция за популярност, каквато би била в този момент. Но филмът " Х-Мен ", излязъл на екран през 2000 година, има свръхестествен триумф. Франчайзът даде началото на 13 кино лентата, които донесоха повече от 6 милиарда $ доходи в международен мащаб и помогнаха за навлизането на ерата на комиксовите филми.

При целия им триумф наследството на първите филми за Х-Мен беше сложено под въпрос поради обвиняванията против Сингър. През последните години той беше упрекнат от голям брой мъже (някои от тях малолетни по това време) в полови похищения, които Сингър изрично отхвърляше. Дали тези обвинявания са уязвили метода, по който Джакман гледа на филмите?

" Знаете ли, това е доста, доста комплициран въпрос ", сподели той. " Много неща са заложени на карта. Вярвам, че " Х-Мен " беше повратна точка във връзка с филмите по комикси и мисля, че има с какво да се гордеем. И сигурно има въпроси, които би трябвало да бъдат заложени, и мисля, че би трябвало да бъдат заложени. Но допускам, че не знам по какъв начин елегантно да отговоря на този въпрос. Мисля, че е комплицирано и в последна сметка виждам обратно с горделивост за това, което постигнахме, и за импулса, който дадохме. "

В по-общ проект той сподели: " Нещата са се трансформирали към положително. Има доста по-малко приемливост към неуважителното, маргинализиращото, тормозещото, всяко потисническо държание. Сега има нулева приемливост към това и хората приказват намерено и мисля, че това е отлично. "

Въпреки че в началото Джакман възнамеряваше да се отдръпна от ролята на Върколака след нашумелия през 2017 година филм " Логан ", в който героят беше погубен, по-рано тази година той разгласи, че ще се завърне в ролята в " Дедпул 3 ", в който взе участие и близкият му другар Райън Рейнолдс.

Джакман от дълго време се радва на репутацията на един от най-приятните холивудски А-попълнения, дотолкоз, че му се постанова да отхвърля. " Не постоянно съм благ ", призна той. " Със сигурност съм имал моменти на снимачната площадка, когато не съм бил благ. И съм крещял или съм правил нещо, когато съм бил сърдит, с което не се гордея. "

Той още веднъж се връща към уроците на татко си. " Имах превъзходен образец, изключително от татко ми, на който постоянно съм се опитвал да имитирам. И опитът ми демонстрира, че в случай че дадеш всичко от себе си, държиш се почтително, то това нормално получаваш и от другите хора. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР