Гледайте тихия свръхзвуков реактивен самолет X-59 на НАСА, изглеждащ като научна фантастика, излиза от хангара (видео)

...
X-59 на НАСА изглежда като научна фантастика в ново видео,
Коментари Харесай

X-59 на НАСА изглежда като научна фантастика в ново видео, публикувано от Lockheed Martin.

X-59 QuessT (Quiet SuperSonic Technology) е експериментален реактивен самолет, който има за цел да намали количеството звуков бум, произведен от самолети, които преминават звуковата бариера. Вместо разтърсващия земята тътен, произведен от струи, достигащи скоростта на звука или Mach 1, X-59 се очаква да създаде удар, подобен на звука от затръшнала се врата на близка кола.

Lockheed Мартин, който строи самолета чрез своето съоръжение за усъвършенствано производство на самолети Skunk Works в Палмдейл, Калифорния, сподели видео, показващо как X-59 излиза от хангара и изглежда положително готов за небето.

Свързани: „Тихият“ свръхзвуков самолет X-59 на НАСА изглежда готов за полет в нови снимки

Кадрите показват уникалната геометрия на X-59, която се отличава с остра, удължена носова част с дължина 38 фута (11,5 метра). Поради дължината на тази носова част обаче пилотите, летящи с X-59, няма да могат да виждат точно от предната част на пилотската кабина, която дори не разполага с обърнато напред предно стъкло.

< p>За да поправи това, експерименталният самолет разполага с това, което НАСА нарича система за външно виждане или XVS. XVS е по същество видео система със затворен кръг, състояща се от камера, обърната напред, и дисплей, монтиран в пилотската кабина пред пилота на X-59. Системата използва „персонализиран софтуер за обработка на изображения и системи за камери, за да създаде изглед с разширена реалност на предната линия на видимост на пилота X-59 заедно с графични наслагвания на данни за полета“, според НАСА от 2019 г.

СВЪРЗАНИ ИСТОРИИ:

— Новият свръхзвуков самолет X-59 на НАСА получава мощен двигател за тихи звукови гърмежи

— Свръхзвукови самолети, ракети и мегасъзвездия могат да попречат на възстановяването на озоновия слой

< p>— Експерименталният свръхзвуков реактивен самолет X-59 на НАСА се връща в Калифорния за сглобяване

Сега, когато X-59 е сглобен, екипите на НАСА и Lockheed Martin ще проведат наземни тестове, за да гарантират, че самолетът е безопасен и готов за полет . След като бъде готов за летателни тестове, самолетът ще лети над жилищни райони, за да анализира как хората на земята реагират на планирания намален звуков удар. След като тези данни бъдат налични, НАСА ще ги предаде на регулаторни агенции като Федералната авиационна администрация (FAA), за да поиска одобрение за търговски свръхзвукови полети.

Свръхзвукови полети над сушата и на определено разстояние от Бреговата линия на Съединените щати е била , според FAA. НАСА се надява да разработи самолети, които биха позволили свръхзвукови полети, което един ден може да намали наполовина времето за вътрешно въздушно пътуване.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР