WTA Finals, групова фазаИга Швьонтек – Кори Гоф 6-3, 6-0Ига

...
WTA Finals, групова фазаИга Швьонтек – Кори Гоф 6-3, 6-0Ига
Коментари Харесай

Швьонтек разгроми Гоф и спечели групата си на Финалите


WTA Finals, групова фаза

Ига Швьонтек – Кори Гоф 6-3, 6-0

Ига Швьонтек продължава да наподобява като главната любимка за купата на Финалите на WTA и след края на груповата фаза. Полякинята приключи преди всичко в група „ Трейси Остин “, като разгроми Кори Гоф в повторението на финала на Ролан Гарос и записа трети триумф от началото на шампионата.

Нейна съперничка на полуфинала ще бъде Арина Сабаленка, която бе втора в група „ Трейси Остин “.

И четирите аса в мача бяха дело на Гоф, която направи и по-малко непредизвикани неточности (15-17), само че за сметка на това Швьонтек имаше голямо предимство във връзка с уинърите (20-5). Световната №1 завоюва 68% от точките си на първи сервис (26/38) и осъществя пет от десетте си брейкпойнта (50%), до момента в който нейната съперничка не съумя да оползотвори нито един от трите си шанса за пробив.

Гоф имаше опция да осъществя ранен пробив, само че при 1-0 пропусна два брейкпойнта. Американката резервира преднината си до 3-2, само че след това Швьонтек изцяло пое контрола върху дуела. Началният удар и офанзивите с форхенд от главната линия на международната №1 създаваха съществено проблеми на нейната съперничка и международната №1 реализира два поредни пробива, спечелвайки сета с 6-3.

Доминацията на Швьонтек продължи и през втората част, като Гоф бе принудена да се пази през съвсем цялото време и не сложи под съществено напрежение трикратната шампионка от Големия шлем. Така Швьонтек приключи мача със серия от 10 следващи извоювани гейма, оформяйки крайното 6-3, 6-0 след едвам 68 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР