WTA Finals, групова фазаАрина Сабаленка – Джесика Пегула 6-3, 7-5Арина

...
WTA Finals, групова фазаАрина Сабаленка – Джесика Пегула 6-3, 7-5Арина
Коментари Харесай

Сабаленка остави Пегула без победа на Финалите


WTA Finals, групова фаза

Арина Сабаленка – Джесика Пегула 6-3, 7-5

Арина Сабаленка запази възможностите си за класиране в елиминационната фаза на Финалите на WTA откакто надви над Джесика Пегула в първия мач от днешната стратегия. Белорускинята записа втора победа в шампионата и ще чака резултата от конфликта сред Мария Сакари и Онс Жабур. Ако Сакари завоюва най-малко един сет, полуфиналистката от US Open ще продължи напред.

Сабаленка записа повече асове (5-1) и уинъри (19-12), като в това време направи по-малко непредизвикани неточности (18-26). Световната №7 завоюва 80% от точките си на първи сервис (28/35) и осъществя шест от 12-те си шанса за пробив (50%), до момента в който Пегула оползотвори три от своите пет брейкпойнта (60%).

Сабаленка бе доста нападателна на ретур и това ѝ донесе ранен пробив, който след това затвърди и усили преднината си на 2-0. Белорускинята продължи да управлява разиграванията и записа нов брейк, след което стигна до четири сетбола при 5-2. Трикратната полуфиналистка от Големия шлем обаче не се възползва от опцията да сервира за сета и пропусна четири сетбола, като в последна сметка сервисът ѝ бе продънен. Това обаче не разколеба Сабаленка, която продължи да играе доста офанзивно и след няколко неспасяеми бекхенда приключи сета с пробив на нула за 6-3.

Втората част стартира по подобен метод – с ранен брейк и задатък от 2-0 за Сабаленка, само че този път Пегула реагира доста по-добре и възвърне равенството. Белорускинята можеше доста да си улесни живота, само че при 3-2 пропусна две поредни точки за пробив и паритетът се резервира. Сабаленка обаче си върна водачеството с нов гейм на нула, след което направи сериозна крачка към успеха, пробивайки за 5-3.

Пегула обаче още веднъж върна брейка и възвърне равенството, преди международната №7 да прекъсне серията ѝ с още един сервис гейм на нула. Сабаленка стигна до два следващи мачбола, като пропусна първия след форхенд в навън. Впоследствие обаче двукратната полуфиналистка от US Open пласира неспасяем бекхенд уинър по диагонала, с който оформи крайното 6-3, 7-5 след час и половина на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР