WTA 125 Будапеща, полуфиналВиктория Томова – Осеан Додин 4-6 6-3

...
WTA 125 Будапеща, полуфиналВиктория Томова – Осеан Додин 4-6 6-3
Коментари Харесай

Томова е на финал на WTA 125 турнира в Будапеща


WTA 125 Будапеща, полуфинал
Виктория Томова – Осеан Додин 4-6 6-3 4-1 (отк.)

Силната седмица на Виктория Томова в Будапеща продължава. Първата ни ракета ще играе на финала на WTA 125 шампионата в Унгария, откакто Осеан Додин се отхвърли при пасив 6-4 3-6 1-4 заради контузия.

Мачът бе доста оспорван до заключителните си моменти, в които французойката се контузи, само че даже и преди този момент Вики имаше лек превес в събитията на корта.

В първия сет тя разполагаше с три следващи шанса да поведе с прибив за 5-3, само че ги пропусна и по-късно загуби подаването си. Томова бе сложена напрегнат във втората част, като още в откриващия си сервис гейм трябваше да отразява брейкбол, само че резервира централизация и се оправи със обстановката.

До края българката печелеше безапелационно на собствен начален удар, като непрекъснато представляваше заплаха от посрещане. Пробив за 3-1 реши втория сет, въпреки разликата да можеше да стане даже по-голяма, а в третия шест избавени брейкбола попречиха резултатът бързо да стане 3-0.

Изненадата в другия полуфинал може да се одобри като добра вест за най-хубавата ни тенисистка. Тамара Корпач в профил международната №52 и втора сложена в конкуренцията Ана Бондар със 7-5 6-4.

Дори на хартия това да е по-лекият конкурент, германката води с 2-1 в досегашните конфликти с Томова. И двата обаче са били на хард, до момента в който шампионатът в Будапеща е на клей.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР