WTA 125 Анже, осминафиналВиктория Томова – Маркета Вондрушова 2-6, 2-6Виктория

...
WTA 125 Анже, осминафиналВиктория Томова – Маркета Вондрушова 2-6, 2-6Виктория
Коментари Харесай

Томова приключи сезон 2022 с поражение от Вондрушова


WTA 125 Анже, осминафинал

Виктория Томова – Маркета Вондрушова 2-6, 2-6

Виктория Томова завърши присъединяване си на WTA 125 шампионата във френския град Анже след проваляне от международната №97 Маркета Вондрушова. Първата ни ракета стартира отлично мача и проби още в самото начало, само че след това олимпийската вицешампионка откри надзор върху играта и откри място измежду най-хубавите осем в шампионата.

Следващата ѝ съперничка ще бъде Жаклин Кристиан или Алисия Паркс.

Томова направи по-малко двойни неточности в хода на дуела (3-6), само че все пак Вондрушова бе доста по-резултатна на начален удар (28-12). Българската тенисистка завоюва едвам 30% от точките си на първи сервис (8/27) и осъществя един от осемте си брейкпойнта (13%), до момента в който сребърната медалистка от Игрите в Токио оползотвори седем от своите осем шанса за пробив (88%).

Началото бе равностойно, като Томова и Вондрушова си размениха по два пробива. Тенденцията бе на път да продължи, само че в петия гейм българката пропусна брейкпойнт и нейната съперничка реализира поврат. Това се оказа началото на доста мощна серия за Вондрушова, която записа пет следващи извоювани гейма и надви с 6-2 в първата част.

Доминацията на чехкинята продължи във втория сет и тя осъществя ранен брейк за 2-0. Томова прояви борбеност и възвърне равенството, само че за жалост силите ѝ не стигнаха за освен това. Финалистката от Ролан Гарос за 2019 година не даде повече геймове до края на мача и победи с 6-2, 6-2 по-късно повече от час игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР