WRC2 събра силни пилоти в рали “Монте Карло за началото

...
WRC2 събра силни пилоти в рали “Монте Карло за началото
Коментари Харесай

Кой ще е №1 в WRC2 в рали “Швеция”?

WRC2 събра мощни водачи в рали “Монте Карло ” за началото на сезон 2023, само че в този момент в “Швеция ” борбата ще е още по-оспорвана. Ще отсъства спечелилият от първия кръг Йоан Росел, само че пък ще кара Николай Грязин, който загуби първото място поради наказване от 5 секунди.

И Грязин ще е една от звездите на Tok Sport, освен това не най-голямата. В “Швеция ” ще започва и Оливър Солберг, за който това е домашно съревнование, както и актуалният международен първенец Емил Линдхолм, който започва отбраната на купата си в снежното рали. С четвъртия автомобил на немския отбор ще е Сами Паяри, който не съумя да започва в рали “Монте Карло ” поради хранително натравяне.

Но надали “Швеция ” ще се трансформира в борба за успеха на водачи, каращи новата Шкода. Оле Кристиан Вийби беше извънредно бърз на снега преди година, въпреки и с по-стария Фолксваген Поло GTI R5 и в този момент ще се опитва още веднъж против водачите с цялостна стратегия в WRC2. Но Вийби ще е с нов навигатор - Торстейн Ериксен, който има богат опит от работата си с Андреас Микелсен.

Теему Сунинен ще води офанзивата на Хюндай, а Яри Хутунен също ще е на старт, въпреки и с по-старата Fabia R5. Сред кандидатите за челно класиране включваме и международният първенец в WRC3 Лаури Джоона, както и международният първенец в група Junior Робърт Вирвес.
 Концерт събира пари за финландски рали водач Концерт събира пари за финландски рали пилот
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР