Worldpay премина в ръцете на американската компания FISWorldpay, един от

...
Worldpay премина в ръцете на американската компания FISWorldpay, един от
Коментари Харесай

Погълнаха платежна система за 43 млрд. долара

Worldpay мина в ръцете на американската компания FIS

Worldpay, един от водещите в света снабдители на услуги за заплащания, се влива във FIC (източник: Worldpay)

Една от най-големите покупко-продажби във финансовата промишленост бе оповестена през днешния ден. Американската компания Fidelity National Information Services (FIS) придобива интернационалната платежна система Worldpay за сумата от 43 милиарда $, заяви Ройтерс.

Съгласно съглашението, вложителите в Worldpay ще получат по 0,9287 акции на FIS и 11 $ за всяка акция на английската компания, притежател на платежната система. След привършване на договорката, акционерите на FIS ще имат 53% от обединената компания, а акционерите на Worldpay – 47%.

Worldpay е един от водещите в света снабдители на услуги за заплащания и застраховане на сигурността на заплащанията, който обработва милиони транзакции всекидневно. Компанията предлага седем унифицирани решения за заплащания на дребно и необятен набор от услуги, включително различни способи на заплащане, ръководство на риска и мобилни заплащания.
още по тематиката
Статистиката сочи, че Worldpay обработва повече от 40 милиарда транзакции годишно и поддържа 300 вида заплащания в над 120 валути. Компанията работи с търговски компании и финансови институции по целия свят.

Първоначално Worldpay оперираше като поделение на шотландската банка RBS, само че по-късно беше продадена на Advent International и Bain Capital. През 2017 година притежател на платежната система стана компанията Vantiv, която се занимава с интервенции с кредитни карти.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР