Worldcoin, крипто проект, ръководен от Сам Алтман, успешно стартира мейннета

...
Worldcoin, крипто проект, ръководен от Сам Алтман, успешно стартира мейннета
Коментари Харесай

Worldcoin: Хората се редят на опашка, за да сканират очните си ябълки

Worldcoin, крипто план, управителен от Сам Алтман, сполучливо започва мейннета си и вкара токена WLD тази седмица, привличайки доста внимание от страна на обществеността. 

В отговор на старта хората по целия свят се подредиха на опашка, с цел да им бъдат сканирани очните ябълки за цифров крипто идентификатор Worldcoin, утвърден от основния изпълнителен шеф на OpenAI. Самият Алтман заяви в Twitter за голямата реакция, като съобщи, че на всеки 8 секунди на третия ден от стартирането се сканира по един човек.

Понастоящем разработчиците имат достъп до комплекта за разработка на програмен продукт Worldcoin, който им разрешава да основават принадлежности и приложения, употребяващи протокола за идентификация на плана – World ID. Процесът на инспекция изисква от потребителите да сканират ирисите си благодарение на профилирано устройство, наречено “ “. Това устройство генерира неповторим идентификатор, само че не съхранява и не обработва локално никакви свързани с него данни.

Използването на биометрични данни беше посрещнато скептично от общността, само че компанията увери, че за генерирането на неповторими кодове, представляващи сканиранията, се употребява изкуствен интелект, като в същото време се съблюдават локалните разпореждания на всеки пазар, на който са основани устройствата за сканиране.

Понастоящем са налични към 200 такива устройства, като стартъпът Tools for Humanity, който стои зад Worldcoin, има за цел да създаде 1,500 броя Orb до края на 2023 година Компанията възнамерява да вкара опция за запазване на срещи, вместо да разчита само на изскачащи функционалности. Всички Orb устройства се създават в Германия.

Според пътната карта на компанията услугата за инспекция ще бъде налична в 35 града, до момента в който приложението към този момент е налично в 120 страни.  

В осведомителния документ на компанията се показва, че над 2 милиона души са били сканирани благодарение на Orb, като 64% от тях са от Азия и Африка, 19% – от Латинска Америка, и 17% – от Европа.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР